253
Η Τζασίντα Αρντερν μετά την επιστροφή της από την άδεια μητρότητας | EPA/DANIEL HICKS

Νέα Ζηλανδία: Πόσο κόστισε η απόφαση της πρωθυπουργού να μείνει με την κόρη της

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2018, 11:45
Η Τζασίντα Αρντερν μετά την επιστροφή της από την άδεια μητρότητας
|EPA/DANIEL HICKS

Νέα Ζηλανδία: Πόσο κόστισε η απόφαση της πρωθυπουργού να μείνει με την κόρη της

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2018, 11:45

Να και κάτι που τάραξε την ήρεμη πολιτική ζωή της Νέας Ζηλανδίας: ήταν σωστό να χρεώσει η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντερν το Δημόσιο για να περάσει περισσότερο χρόνο με την νεογέννητη κόρη της;

Η ίδια υπερασπίστηκε την απόφασή της να αναγκάσει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος να πραγματοποιήσει μια επιπλέον πτήση με κόστος που έφτασε τα 80.000 δολάρια Νέας Ζηλανδίας (περίπου 45.000 ευρώ).

Η Αρντερν, η οποία θηλάζει ακόμη το μωρό της, κατευθύνεται σήμερα Τετάρτη στο μικροσκοπικό Ναούρου όπου θα παραμείνει για μία ημέρα για να συμμετάσχει στο Φόρουμ των Νήσων του Ειρηνικού.

Όπως σημειώνει το BBC, η Αρντερν επικρίθηκε εντόνως από τον Τύπο της χώρας της για την απόφασή της να μην ταξιδέψει τη Δευτέρα μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γουίνστον Πίτερς στο Ναούρου, αλλά να πάει μόνη της σήμερα αυθημερόν.

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος κλήθηκε δηλαδή να επιστρέψει στη Νέα Ζηλανδία για να την παραλάβει, γεγονός που εκτιμάται ότι επιβάρυνε τους φορολογούμενους.

«Εξετάσαμε διάφορες επιλογές για να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους να φτάσω εκεί. Η μία επιλογή ήταν να πάω για λίγο και η άλλη να μην πάω καθόλου. Αν δεν πήγαινα, φαντάζομαι θα δεχόμουν ανάλογες επικρίσεις. Είτε πήγαινα, είτε όχι, θα μου τα έψελναν», τόνισε η ίδια στην εφημερίδα NZ Herald.

Πρόσθεσε ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα να πάρει μαζί το μόλις 11 εβδομάδων βρέφος της, καθώς η μικρή Νιβ δεν έχει κάνει ακόμη τα εμβόλια που θα απαιτούνταν για να μεταβεί στο Ναούρου.

Η εύλογη δικαιολογία της Αρντερν δεν  έγινε δεκτή από όλους τους πολίτες, κάποιοι από τους οποίους αμφισβήτησαν το κατά πόσο ήταν ανάγκη η πρωθυπουργός να πάει εκεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...