407
Ενα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι το μοιραίο μαχαίρωμα στον Μιχάλη να έχει γίνει σε κάποιο «τυφλό» σημείο, χωρίς κάμερες | ΕΡΤ

Νέα Φιλαδέλφεια: Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τις επαφές των Κροατών στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2023, 21:50
Ενα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι το μοιραίο μαχαίρωμα στον Μιχάλη να έχει γίνει σε κάποιο «τυφλό» σημείο, χωρίς κάμερες
|ΕΡΤ

Νέα Φιλαδέλφεια: Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τις επαφές των Κροατών στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2023, 21:50

Στην ανάλυση του περιεχομένου του υλικού που βρέθηκε στα κινητά τηλέφωνα των 105 συλληφθέντων έχει εστιάσει η έρευνα για τα αιματηρά επεισόδια της 7ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια, στη διάρκεια των οποίων ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής έπεσε νεκρός.

Οι αστυνομικοί φέρονται μάλιστα να έχουν ήδη εντοπίσει σημαντικά στοιχεία στα κινητά, όπως τα δρομολόγια που ακολούθησαν οι χούλιγκαν.

Επιχειρούν έτσι να ταυτοποιήσουν τα άτομα με τα οποία ήρθαν σε επαφή στην Ελλάδα οι Κροάτες, τα οποία φαίνεται ότι είχαν και ρόλο καθοδηγητή στα συγκεκριμένα επεισόδια.

Και όπως ανέφερε η ΕΡΤ δεν αποκλείεται, επομένως, το προσεχές διάστημα να δούμε είτε συμπληρωματική δικογραφία, είτε ακόμα και νέες συλλήψεις, Ελλήνων αυτή τη φορά.

Μια ημέρα προτού μεταδώσει τις πληροφορίες αυτές η δημόσια ραδιοτηλεόραση η «Καθημερινή» αποκάλυψε, επικαλούμενη καταθέσεις αστυνομικών, μια ακόμη κρίσιμη πτυχή της υπόθεσης, κατά την οποία κοντά στον χώρο όπου έλαβαν χώρα οι συγκρούσεις βρίσκονταν, ως υποστηρικτική δύναμη, περί τα 50 μηχανάκια.

Στις καταθέσεις τους οι άνδρες της ΥΜΕΤ δεν προσδιόρισαν την ταυτότητα των μελών της μηχανοκίνητης ομάδας. Καθώς όμως στις τάξεις τους υπήρχαν και νεαροί Κροάτες, πιθανολογείται ότι στα μηχανάκια επέβαιναν οπαδοί του ΠΑΟ που συνόδευσαν ή ακόμη και προσκάλεσαν τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, έγραψε η εφημερίδα.

Στο μικροσκόπιο το γενετικό υλικό

Εχει ξεκινήσει, εξάλλου, και η διαδικασία της ανάλυσης του DNA από τους 105 συλληφθέντες και προφυλακιστέους.

Παράλληλα με την αναζήτηση βίντεο, φωτογραφιών και επαφών στην Ελλάδα, θα επιχειρηθεί, δηλαδή, κι η ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας του φίλου της ΑΕΚ με το γενετικό υλικό στο σώμα και στα ρούχα του δολοφονηθέντος.

Υπενθυμίζεται πως ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι το μοιραίο μαχαίρωμα στον Μιχάλη να έχει γίνει σε κάποιο «τυφλό» σημείο, χωρίς κάμερες, εξ ου και οι Αρχές προσπαθούν να φθάσουν στα ίχνη του δράστη μέσα από συγκεκριμένα στοιχεία, όπως κάποιο τατουάζ, το οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε να τον προδώσει.

Ηδη οι Αρχές εκτιμούν ότι εντόπισαν τουλάχιστον τα υψομετρικά χαρακτηριστικά και η σιλουέτα του δράστη της δολοφονίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Υπό δρακόντεια μέτρα οι μεταγωγές

Συνεχίστηκαν την Τετάρτη οι μεταγωγές των χούλιγκαν που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, καθώς το πρωί έφυγαν από τη ΓΑΔΑ επτά Κροάτες με προορισμό 16 σωφρονιστικά καταστήματα σε όλη τη χώρα.

Συνολικά 50 άτομα έχουν φύγει από τη ΓΑΔΑ μέχρι στιγμής, ενώ μένουν ακόμα 55. Τόσο οι μεταγωγές όσο και η παραμονή των συλληφθέντων στα σωφρονιστικά καταστήματα πραγματοποιείται κάτω από δρακόντεια μέτρα υπό το φόβο επεισοδίων και έντασης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...