575
Το χτύπημα που δέχθηκε από ρόπαλο υπάρχει σε βίντεο, ωστόσο σε κανένα βίντεο που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει καταγραφεί η στιγμή που ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ δέχεται επίθεση με μαχαίρι | Καθημερινή

Νέα Φιλαδέλφεια: Η στιγμή που ο Μιχάλης Κατσουρής δέχεται επίθεση με ρόπαλο

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2023, 16:07
Το χτύπημα που δέχθηκε από ρόπαλο υπάρχει σε βίντεο, ωστόσο σε κανένα βίντεο που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει καταγραφεί η στιγμή που ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ δέχεται επίθεση με μαχαίρι
|Καθημερινή

Νέα Φιλαδέλφεια: Η στιγμή που ο Μιχάλης Κατσουρής δέχεται επίθεση με ρόπαλο

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2023, 16:07

Εντατικά συνεχίζονταν τη Δευτέρα οι έρευνες της αστυνομίας για την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μεγάλο βάρος πέφτει στην αξιοποίηση του γενετικού υλικού που έχει ληφθεί από τους κρατούμενους, αλλά και στην ανάλυση ψηφιακών πειστηρίων, βίντεο και φωτογραφιών από κάμερες ασφαλείας και από καταστήματα της περιοχής.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν φαίνεται να έχει εντοπιστεί το μαχαίρι με το οποίο δολοφονήθηκε ο 29χρονος φίλαθλος, κάτι το οποίο θα δώσει τεράστια ώθηση στις έρευνες, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Και ενώ οι Αρχές αναζητούν τον δράστη της δολοφονίας, έχοντας μάλιστα περιορίσει τον κύκλο των υπόπτων σε 5-6 άτομα από τους 105 χούλιγκαν που πήραν τον δρόμο για τη φυλακή, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Χρήστος Μαυρομάτης, παρατήρησε εύστοχα πως «οι κατηγορίες οι οποίες αποδόθηκαν στους κατηγορούμενους που απολογήθηκαν και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι είναι μια σειρά κατηγορίες που δεν έχουν να κάνουν με την ανθρωποκτονία του Μιχάλη».

«Οι τρεις ανακριτές που έλαβαν τις απολογίες ένιωσαν δικονομικά ότι δεν ήταν έτοιμοι να αποδώσουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως. Κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για άλλα αδικήματα. Γι’ αυτό είπα ότι αναμένουμε προανακριτικό υλικό το οποίο θα βοηθήσει, τις επόμενες μέρες και τις επόμενες εβδομάδες, να αποδοθεί σε κάποιους η κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Αυτή τη στιγμή, δεν είναι ικανό το υλικό να οδηγήσει σε ασφαλείς κατευθύνσεις για το ποιος ή ποιοι συμμετείχαν στη δολοφονία του Μιχάλη.

»Δεν το λέω ως μάντης κακών. Δεν φοβάμαι κάτι. Ελπίζω ότι θα γίνει αυτή η αποδεικτική συμπλήρωση. Οι αστυνομικοί θεωρώ, ελπίζω και εύχομαι ότι δουλεύουν πάνω στο κομμάτι αυτό, ότι τα στελέχη των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας δουλεύουν νυχθημερόν πάνω στο κομμάτι αυτό και ελπίζω ως άνθρωπος, ως πολίτης, ως δικηγόρος, ως φίλος του συγχωρεμένου ότι θα καταλήξουμε με ασφάλεια στο ποιος ή ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι είχαν αυτή τη συμπεριφορά που οδήγησε στη στυγερή δολοφονία» τόνισε ο ίδιος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

Στο μεταξύ τη Δευτέρα η «Καθημερινή» δημοσίευσε ένα καρέ από το σημείο της συμπλοκής στο οποίο μοιάζει να έχει καταγράψει επίθεση με ρόπαλο που δέχτηκε ο Μιχάλης Κατσουρής, μετά τη μοιραία μαχαιριά. Οπως φαίνεται στη φωτογραφία που ακολουθεί, ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ, ο οποίος φορά μπλε μπλούζα, δέχεται χτύπημα από ρόπαλο.

Από την εξέταση των βίντεο των επεισοδίων, οι Αρχές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο 29χρονος δέχθηκε πρώτα μία μαχαιριά και στη συνέχεια χτυπήματα από ρόπαλο στον δεξί ώμο, έγραψε η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

Το χτύπημα που δέχθηκε από ρόπαλο υπάρχει σε βίντεο, ωστόσο σε κανένα βίντεο που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει καταγραφεί η στιγμή που ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ δέχεται επίθεση με μαχαίρι, προσέθεσε το ρεπορτάζ.

Σημειώνεται ότι σε κοντινή απόσταση από το σημείο της συμπλοκής εντοπίστηκε οπλοστάσιο με ρόπαλα και προστατευτικά δοντιών, το οποίο ανήκει πιθανότατα σε άτομα που διέφυγαν μετά τη συμπλοκή.

Σε ερώτηση σχετικά με το οπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, πάντως, κ. Μαυρομάτης περιορίστηκε να σχολιάσει πως δεν έχει δει άλλο σχετικό υλικό πέραν αυτού που διακινήθηκε από τον Τύπο:

«Εχω δει την φωτογραφία που έχουν δημοσιεύσει τα Μέσα, δεν έχω δει το βίντεο διότι δεν έχουμε ακόμα ως οικογένεια πρόσβαση στο σύνολο της δικογραφίας, διότι η κατηγορία της ανθρωποκτονίας είναι ακόμα κατά αγνώστων, οπότε η δήλωση παράστασης υποστήριξης κατηγορίας από τον αδερφό είναι ακόμα κατ’ αγνώστων, δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί. Επομένως δεν έχουμε ακόμα πρόσβαση στο σύνολο της δικογραφίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...