360
| SOOC

Νέα Φιλαδέλφεια: Ανάμεσα σε πέντε άτομα ψάχνουν τον δολοφόνο του Μιχάλη – Οι 3 είναι Ελληνες

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2023, 11:28
|SOOC

Νέα Φιλαδέλφεια: Ανάμεσα σε πέντε άτομα ψάχνουν τον δολοφόνο του Μιχάλη – Οι 3 είναι Ελληνες

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2023, 11:28

Eνας Κροάτης, ένας Αλβανός και τρεις Έλληνες είναι οι βασικοί ύποπτοι για το θανατηφόρο τραύμα στο χέρι του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος έχασε τη ζωή του στα αιματηρά επεισόδια της περασμένης Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οπως ανέφερε η ΕΡΤ, ο Αλβανός και ο Κροάτης κατά τη σύλληψή τους, είχαν πάνω τους αναδιπλούμενους σουγιάδες με αίμα και αμέσως διαχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, ως ύποπτοι για τη δολοφονία.

Οι δύο από τους Έλληνες είναι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού –οι σκληροπυρηνικοί του ΠΑΟ είναι «αδελφοποιημένοι» με τους νεοναζί Bad Blue Boys της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι επέδραμαν στην Αθήνα τη Δευτέρα– και έχουν βαρύ ποινικό μητρώο.

Ο πρώτος, είναι 27 ετών και γνώριμος της αστυνομίας, καθώς έχει συλληφθεί τέσσερις φορές:

15/3/2018: συνελήφθη μαζί με άλλα 10-15 άτομα για επίθεση με λοστούς σε κατάστημα στα Πετράλωνα

20/2/2019: λήστεψε με μαχαίρι διερχόμενο στο Ίλιον

7/4/2019: συνελήφθη με μαχαίρι στην Πετρούπολη

6/11/2021: σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για εμπρησμό, έκρηξη, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ληστεία. Συνελήφθη και προφυλακίστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Τον Μάρτιο του 2022, το όνομά του εμφανίζεται και πάλι σε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό γυναίκα, η οποία οργάνωνε επιδρομές, κλοπές και επιθέσεις σε συνδέσμους. Ομως αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη, η οποία αναβλήθηκε πριν λίγους μήνες.

Το κατάστημά του βρίσκεται πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Το μεσημέρι της Πέμπτης το κατάστημα έγινε στόχος από περίπου 10 άτομα που επέβαιναν χωρίς διακριτικά σε μηχανάκια. Αφού έσπασαν τζαμαρίες, διέφυγαν. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι αντίποινα από οργανωμένους οπαδούς άλλης ομάδας, πιθανότατα της ΑΕΚ.

Ο δεύτερος βασικός ύποπτος είναι επίσης Έλληνας, 27 ετών και είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2022 για συμμετοχή σε επεισόδια αθλητικής βίας.

Ο τρίτος έλληνας βασικός ύποπτος, αναζητείται. Έχει ωστόσο ταυτοποιηθεί από αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες δήλωνε την παρουσία του αλλά και τη συμμετοχή του στη συμπλοκή.

Οι σκληροί οπαδοί της Ντιναμό, εθνικιστές και επικίνδυνοι, ήρθαν στην Ελλάδα με βαρύ οπλισμό: στυλιάρια, σουγιάδες, τάβλες με καρφιά, σιδερένιους σωλήνες, σουγιάδες, επικαλαμίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους ελέγχους που έγιναν στα σύνορα, τα όπλα δεν εντοπίστηκαν, γεγονός που οδηγεί την αστυνομία στην εκτίμηση ότι τα προμηθεύτηκαν από έλληνες σκληροπυρηνικούς οπαδούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...