707
Ο Πρωθυπουργός σε μία από τις στιγμές της παράστασης παροχολογίας που έδωσε από το βήμα της Βουλής {με τα λεφτά των φορολογουμένων} | INTIMEnews

ΝΔ: Κακή αντιγραφή οι τροπολογίες Τσίπρα για ΕΝΦΙΑ και φορολογία επιχειρήσεων

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2018, 14:50
Ο Πρωθυπουργός σε μία από τις στιγμές της παράστασης παροχολογίας που έδωσε από το βήμα της Βουλής {με τα λεφτά των φορολογουμένων}
|INTIMEnews

ΝΔ: Κακή αντιγραφή οι τροπολογίες Τσίπρα για ΕΝΦΙΑ και φορολογία επιχειρήσεων

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2018, 14:50

Για αποσπασματική αντιγραφή του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, αναφερόμενος στο μπαράζ τροπολογιών που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση, ανάμεσά τους αυτές για τη μείωση του του ΕΝΦΙΑ και του συντελεστή φορολογίας στα κέρδη των επιχειρήσεων.

Κατά την παρέμαβασή του στη Βουλή, ο  κ. Κεφαλογιάννης μίλησε για υιοθέτηση φιλελεύθερων μέτρων από τον Αλέξη Τσίπρα, σε βαθμό που -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- «αναρωτιέται κανείς αν σκέφτεται την προσχώρησή του στην κεντροδεξιά, ιδίως, μετά την μετατόπισή του από την ευρωπαϊκή αριστερά στη σοσιαλδημοκρατία».

Ειδικά για το νομοσχέδιο με το οποίο προχωράει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε ότι «αποτελεί απόδειξη και παραδοχή της παταγώδους αποτυχίας του νόμου Κατρούγκαλου και των εξοντωτικών εισφορών που αυτός είχε επιβάλλει».

«Άκουσα τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί και μπασκετικούς όρους και ξέρετε στην καλαθοσφαίριση πέρα από ασίστ υπάρχουν και οι τάπες. Και αυτή η κυβέρνηση έχει φάει τόσες πολλές τάπες που κυριολεκτικά έχει χάσει τη μπάλα», σχολίασε αμέσως μετά την ομιλία του  κ. Τσίπρα  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ενώ για την απουσία του προέδρου του κόμματος από τη Βουλή, υποστήριξε ότι οφείλεται στο γεγονός ότι δεν τηρήθηκε μια πάγια κοινοβουλευτική πρακτική σύμφωνα με την οποία όταν πρόκειται να λάβει το λόγο ο πρωθυπουργός, τουλάχιστον η αξιωματική αντιπολίτευση ενημερώνεται ευλόγως σε ένα χρονικό διάστημα που επιτρέπει να παρίσταται ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στις 14 Δεκεμβρίου το μέρισμα

«Οι πρώτες δικές μας 100 μέρες εκτός μνημονίου θα είναι μόνο η αρχή, η αποκατάσταση των αδικιών και η κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση θα συνεχιστούν με ακόμα πιο γοργά, ακόμα πιο αποφασιστικά βήματα και με τη θέληση του ελληνικού λαού και μετά τον Οκτώβριο του 2019», θέλησε να τονίσει νωρίτερα στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός  και σχολιάζοντας την απουσία του προέδρου της ΝΔ από τη Βουλή, είπε:

«Κύριε Τσιάρα κάθεστε στη θέση του αρχηγού σας, μάλλον δεν θα έρθει και σήμερα. Λογικό είναι γιατί είναι άλλη μια μέρα στο ελληνικό κοινοβούλιο που φέρνουμε προς ψήφιση μέτρα ελάφρυνσης για τις πολύπαθες κατηγορίες των πολιτών, μεσαία και χαμηλότερα στρώματα που σήκωσαν τα βάρη».

«Σήμερα βρίσκεστε στον μεγαλύτερο εφιάλτη σας να έρχεστε και να ψηφίζετε ένα προς ένα τα μέτρα που εξήγγειλα στη ΔΕΘ και λέγατε ότι δεν θα ψηφιστούν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στόχος της κυβέρνησης είναι η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου να γίνει η καταβολή στους δικαιούχους. Και φέτος θα ακολουθηθεί το περυσινό μοντέλο καταβολής επιδόματος στις ασθενέστερες εισοδηματικά ομάδες, με κριτήρια εισοδήματος, περιουσιακά και καταθέσεων.

Το κοινωνικό μέρισμα 2018 αναμένεται να δοθεί μέσω ηλεκτρονικών αιτήσεων που θα υποβληθούν στην ειδική ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr με τους κωδικούς του taxisnet, η οποία αναμένεται να ενεργοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

«Η κυβέρνηση μάς λέει ότι διορθώνει κάποιες από τις αδικίες τις οποίες επέβαλε. Διατηρεί, όμως, αλώβητους 29 νέους φόρους», σχολίασε ο κ. Κεφαλογιάννης, υπογραμμίζοντας ότι κανονικά ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να εξηγήσει στους Έλληνες ότι τα «φιλολαϊκά μέτρα» που φέρνει σήμερα στη Βουλή μπαίνουν σε έναν πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό που όμως περιλαμβάνει 2 δισ. επιπλέον φόρους.

«Οι φοροελαφρύνσεις που έρχονται σήμερα, δεν προέρχονται ούτε από την ανάπτυξη της οικονομίας ούτε από την αύξηση των θέσεων εργασίας ούτε από την αύξηση και προσέλκυση επενδύσεων. Προέρχονται από το πετσόκομμα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, προέρχονται από τις επιστροφές φόρων που παρουσιάζουν υστέρηση 700 εκατομμυρίων ευρώ, προέρχονται από τις πρωτογενείς δαπάνες που παρουσιάζουν υστέρηση 720 εκατομμύρια ευρώ. Κοινώς από τη στάση πληρωμών προς τους ιδιώτες», σημείωσε  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «το ματωμένο υπερπλεόνασμα είναι εκείνο που του επιτρέπει να δίνει πίσω ένα από τα δέκα που έχει αφαιρέσει από τους πολίτες και είναι εκείνο που του επιτρέπει να κάνει κάποιου είδους κοινωνική πολιτική».

Όπως είπε τέλος, η αξιωματική αντιπολίτευση, ως παράταξη ευθύνης, θα ψηφίσει τα θετικά μέτρα, παρά την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης που αποτυπώνεται στα στοιχεία της Eurostat για τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, από στοιχεία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας που δείχνουν ότι το 2017 μειώθηκαν οι μισθοί κατά 3,5% και η μείωση αυτή ήταν μάλιστα η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Στο σημείο αυτό, επικαλέστηκε και την έκθεση του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία, το 2019 το επίπεδο των νοικοκυριών θα φτάσει στα επίπεδα του 2014 και, όπως είπε, «όλα αυτά σημαίνουν πέντε χαμένα χρόνια εξαιτίας της πρώτης φοράς κυβέρνησης της αριστεράς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...