265
Συγγενείς θυμάτων μετά την επίθεση | Mykal McEldowney/IndyStar/USA Today Network via REUTERS

Μόλις 19 ετών ο δράστης του μακελειού στην Ινδιανάπολη

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2021, 00:02
Συγγενείς θυμάτων μετά την επίθεση
|Mykal McEldowney/IndyStar/USA Today Network via REUTERS

Μόλις 19 ετών ο δράστης του μακελειού στην Ινδιανάπολη

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2021, 00:02

Οι αρχές της Ινδιανάπολης θεωρούν ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να κρίνουν ποιο ήταν το κίνητρο του ενόπλου ο οποίος σκότωσε οκτώ εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ταχυμεταφορών FedEx και τραυμάτισε πολλούς άλλους, πριν να βάλει τέλος στη ζωή του.

Η επίθεση, η πιο πρόσφατη μιας σειράς πολύνεκρων επεισοδίων το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ, έγινε στα γραφεία της εταιρείας κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ινδιανάπολης, λίγα λεπτά μετά τις 23:00 της Πέμπτης (τοπική ώρα). Κράτησε μόλις μερικά λεπτά και όλα είχαν τελειώσει πριν φτάσουν στο σημείο οι πρώτοι αστυνομικοί.

Οι μάρτυρες είπαν ότι ο ένοπλος άνοιξε πυρ αρχικά στο πάρκινγκ και κατόπιν μπήκε στο κτίριο, όπου συνέχισε να πυροβολεί. Οι αστυνομικοί τον βρήκαν νεκρό, αφού προφανώς αυτοπυροβολήθηκε.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι ο ένοπλος ονομαζόταν Μπράντον Σκοτ Χόουλ και ήταν 19 ετών. Το κίνητρο παραμένει άγνωστο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στη μνήμη των θυμάτων και επανέλαβε την έκκλησή του προς το Κογκρέσο να εγκρίνει νόμους που θα επιβάλουν περιορισμούς στην οπλοκατοχή. «Πάρα πολλοί Αμερικανοί πεθαίνουν καθημερινά από τη βία των όπλων. Αυτό το πράγμα κηλιδώνει τον χαρακτήρα μας και ξεσκίζει την ψυχή του έθνους μας. Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να σώσουμε ζωές», τόνισε.

Από τις αρχές του 2021 έχουν καταγραφεί 147 «μαζικές επιθέσεις», δηλαδή επεισόδια στα οποία τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι πυροβολήθηκαν, σύμφωνα με το Gun Violence Archive, έναν μη κερδοσκοπικό ιστότοπο που καταγράφει συμβάντα με χρήση όπλων.

Σήμερα ήταν εξάλλου η 14η επέτειος από την πιο φονική επίθεση σε σχολείο στην ιστορία των ΗΠΑ, όταν 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Βιρτζίνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...