385
|

Μακελειό σε σούπερ μάρκετ στο Κολοράντο με 10 νεκρούς από τα πυρά ενόπλου

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2021, 08:42

Μακελειό σε σούπερ μάρκετ στο Κολοράντο με 10 νεκρούς από τα πυρά ενόπλου

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2021, 08:42

Ενα ακόμα ένοπλο επεισόδιο –το δεύτερο μέσα σε μία βδομάδα, μετά τις επιθέσεις σε κέντρα μασάζ και spa με οκτώ θύματα, ανάμεσά τους έξι γυναίκες ασιατικής καταγωγής, στην Ατλάντα– σημειώθηκε στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά σε σούπερ μάρκετ στην πόλη Μπόλντερ του Κολοράντο. Δέκα άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τα πυρά ενόπλου, οπλισμένου με επιθετικό τυφέκιο AR-15, όπλο πολύ δημοφιλές στις ΗΠΑ, που έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλους μαζικούς πυροβολισμούς στο παρελθόν.

Aνάμεσα στα θύματα, ο 51 ετών αστυνομικός Ερικ Τάλι, που ήταν ο πρώτος που έφθασε στο σούπερ μάρκετ King Soopers, όταν ειδοποιήθηκαν οι άρχες για τον ένοπλο, ο οποίος είχε ανοίξει πυρ στον χώρο στάθμευσης των πελατών του καταστήματος.

«Τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα», δήλωσε η αρχηγός της αστυνομίας του Μπόλντερ, Μέρις Χέρολντ, εξαίροντας τον ηρωισμό του αστυνομικού.

«Το Μπόλντερ υπέστη ένα φρικιαστικό και απαίσιο μακελειό σήμερα» (χθες Δευτέρα), είπε από την πλευρά του ο εισαγγελέας της κομητείας, Μάικλ Ντόχερτι, επιβεβαιώνοντας ότι ο δράστης έχει συλληφθεί.

Η αστυνομία έφθασε στο σούπερ μάρκετ μέσα σε λίγα λεπτά αφότου οι αρχές ειδοποιήθηκαν ότι κάποιος είχε ανοίξει πυρ στον χώρο στάθμευσης του σούπερ μάρκετ και λίγο αργότερα μπήκαν στο κατάστημα, όπου και είχε οχυρωθεί.

Πελάτες που είχαν κρυφτεί μέσα στο σούπερ μάρκετ τόνισαν ότι η ζωή τους σώθηκε χάρη στους αστυνομικούς που εισέβαλαν στο κατάστημα από την ταράτσα του κτιρίου.

Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα απευθείας από το σημείο του μακελειού μετά την επέμβαση της αστυνομίας, με τον δράστη να απομακρύνεται συνοδεία αστυνομικών από το σούπερ μάρκετ, δεμένος πισθάγκωνα και φορώντας μόνο ένα μποξεράκι. Στα πλάνα φαινόταν ο συλληφθείς να έχει τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του υπόπτου, δεν έχει διατυπώσει καμία εκτίμηση για τα κίνητρά του, ούτε έχει διευκρινίσει τι τον ώθησε να ανοίξει αδιακρίτως πυρ.

Στην Ουάσινγκτον η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για το περιστατικό. Στα μέσα Φεβρουαρίου, ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από το Κογκρέσο να αναλάβει δράση «τώρα» για να περιοριστεί η διακίνηση όπλων στις ΗΠΑ, τρία χρόνια μετά το μακελειό σε λύκειο της Πάρκλαντ (Φλόριντα), όπου έχασαν τη ζωή τους 17 μαθητές και εκπαιδευτικοί.

«Αυτή η Γερουσία οφείλει να καταρτίσει νομοθεσία για να συμβάλει στο να σταματήσει η επιδημία της βίας με τη χρήση πυροβόλων όπλων, και θα το κάνει», διαβεβαίωσε χθες το βράδυ μέσω Twitter ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στο Σώμα, Τσακ Σούμερ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...