275
Η Μελίντα και ο Μπιλ Γκέιτς | REUTERS/Pearl Gabel/File Photo/File Photo

Μοιράζουν και το Ιδρυμα ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2021, 23:00
Η Μελίντα και ο Μπιλ Γκέιτς
|REUTERS/Pearl Gabel/File Photo/File Photo

Μοιράζουν και το Ιδρυμα ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2021, 23:00

Το Ίδρυμα Γκέιτς ανακοίνωσε σήμερα ότι η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς και ο Μπιλ Γκέιτς, που βρίσκονται εν μέσω της διαδικασίας του διαζυγίου, θα παραμείνουν συμπρόεδροι για μια δοκιμαστική περίοδο δύο ετών. Στη συνέχεια, αν η διευθέτηση αυτή δεν πάει καλά, η Μελίντα θα παραιτηθεί.

Το σχέδιο για την τύχη ενός από τα μεγαλύτερα φιλανθρωπικά ιδρύματα του κόσμου ανακοινώθηκε από τον εκτελεστικό διευθυντή του, Μαρκ Σούζμαν. Στόχος είναι να διασφαλιστεί το μέλλον ενός οργανισμού που έχει επενδύσει περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια την τελευταία εικοσαετία για την καταπολέμηση της φτώχειας και των ασθενειών.

Αν η Μελίνα αποφασίσει να παραιτηθεί έπειτα από αυτή τη διετή περίοδο, θα αποζημιωθεί από τον Μπιλ για το φιλανθρωπικό έργο της, με προσωπικούς πόρους και όχι με κεφάλαια του ιδρύματος. Ο Μπιλ Γκέιτς θα αναλάβει στη συνέχεια μόνος του τη διαχείριση του ιδρύματος, το οποίο το πρώην ζεύγος χαρακτήριζε συχνά ως «το τέταρτο παιδί τους».

Η Μελίντα και ο Μπιλ Γκέιτς υπέβαλαν αίτηση διαζυγίου τον Μάιο, έπειτα από 27 χρόνια έγγαμου βίου, όμως δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν μαζί το φιλανθρωπικό έργο τους.

Το ίδρυμα ανέφερε ότι οι δυο τους θα χορηγήσουν 15 δισ. δολάρια, τη μεγαλύτερη δωρεά τους από το 2000, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό της χορηγίας τους στα περίπου 65 δισ. Θα αυξηθεί επίσης ο αριθμός των μελών του διοικητικού συμβουλίου που θα επιβλέπουν το έργο του· τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν τον προσεχή Ιανουάριο.

Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς ιδρύθηκε το 2000 και εξελίχθηκε σε έναν από τους ισχυρότερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς παγκοσμίως. Πέρσι επένδυσε περίπου 1,75 δισεκ. δολάρια σε προγράμματα ανακούφισης από την πανδημία.

Τον Ιούνιο ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ ανακοίνωσε ότι παραιτείται από το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...