216
Ο Γουόρεν Μπάφετ | EPA/MATTHEW CAVANAUGH

Ο Γουόρεν Μπάφετ παραιτήθηκε από το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2021, 21:12
Ο Γουόρεν Μπάφετ
|EPA/MATTHEW CAVANAUGH

Ο Γουόρεν Μπάφετ παραιτήθηκε από το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2021, 21:12

Ο πολυδισεκατομμυριούχος Ουόρεν Μπάφετ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι παραιτείται από κάθε αξίωμα που είχε στο ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, συνεχίζοντας, ωστόσο, να συμβάλει εκεί οικονομικά.

Ο αμερικανός επενδυτής, ηλικίας 90 ετών, εξήγησε σε δελτίο Τύπου ότι ήταν «ανενεργός διαχειριστής» για χρόνια στο Ιδρυμα και έχει ήδη εγκαταλείψει τη θέση του σε όλα τα διοικητικά συμβούλια στα οποία ήταν μέλος, εκτός από εκείνο της εταιρείας του Berkshire Hathaway.

Δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με την αποχώρησή του, που λαμβάνει χώρα λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου των Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Ο Μπάφετ, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται από το περιοδικό Forbes σε περίπου 104 δισεκατομμύρια δολάρια, σκοπεύει, αντιθέτως, να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τον οργανισμό.

«Οι στόχοι μου είναι 100% σύμφωνοι με εκείνους του ιδρύματος και η φυσική συμμετοχή μου δεν είναι σε καμία περίπτωση αναγκαία για την επίτευξη αυτών των στόχων», υπογράμμισε.

Το ίδρυμα, που δραστηριοποιείται από το 2000, εξελίχθηκε με την πάροδο των χρόνων στον ισχυρότερο φιλανθρωπικό οργανισμό στον κόσμο, έχοντας χρηματοδοτήσει προγράμματα συνολικού ύψους 53,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μπάφετ δεσμεύτηκε το 2006 να διανείμει το σύνολο των μετοχών του Berkshire, ήτοι το 99% της περιουσίας του, σε φιλανθρωπικές ενέργειες. Με την ετήσια συμβολή του, που αποκαλύφθηκε σήμερα και ισοδυναμεί με 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε 5 φιλανθρωπικούς οργανισμούς, «βρίσκομαι στα μισά» αυτού του στόχου, εξήγησε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...