544
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο γεύμα εργασίας με τους πρεσβευτές των κρατών μελών της ΕΕ στην Αθήνα | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μητσοτάκης στους ευρωπαίους πρεσβευτές: Η κυβέρνηση Τσίπρα υπονομεύει συστηματικά τη Δημοκρατία

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 16:09
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο γεύμα εργασίας με τους πρεσβευτές των κρατών μελών της ΕΕ στην Αθήνα
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μητσοτάκης στους ευρωπαίους πρεσβευτές: Η κυβέρνηση Τσίπρα υπονομεύει συστηματικά τη Δημοκρατία

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 16:09

Ενώπιον των πρεσβευτών των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Αθήνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση Τσίπρα ότι υπονομεύει συστηματικά τη Δημοκρατία στη χώρα μας, με αποκορύφωμα τις μεθοδεύσεις της στην υπόθεση Νovartis και τη στοχοποίηση των πολιτικών της αντιπάλων.

Σε γεύμα εργασίας που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του ρουμάνου πρέσβη, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει εφ’ όλης της ύλης τους εκπροσώπους των εταίρων μας στην ΕΕ για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των επικείμενων εκλογών, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της Novartis.

«Η σκευωρία της Novartis στην οποία η κυβέρνηση ενέπλεξε δέκα πολιτικά πρόσωπα είναι δυστυχώς, μόνο ένα ενδεικτικό παράδειγμα της αντίληψης που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στη συνάντηση με τους ευρωπαίους διπλωμάτες, ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε εξάλλου σειρά ερωτήσεων για την οικονομία, το μεταρρυθμιστικό σχέδιο του κόμματός του, την εξωτερική πολιτική και όπως ήταν επόμενο, τις εξελίξεις σε επίπεδο ΕΕ, εν όψει της κάλπης των ευρωεκλογών.

Ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές πως η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα εφαρμόσει εκείνο το μείγμα πολιτικής που θα βγάλει τη χώρα οριστικά από την κρίση και θα επιτρέψει στους πολίτες να ανασάνουν από την υπερφορολόγηση που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Για την οικονομία, επανέλαβε ότι θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα πραγματικό success story. Ο σημερινός ρυθμός ανάπτυξης, της τάξης του 2%, δεν αρκεί για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, σημείωσε, γι αυτό όπως είπέ, «πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης της οικονομίας και η δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας». Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι αγορές, όπως επίσης και οι πιθανοί επενδυτές, προσβλέπουν σε μια ξεκάθαρη νίκη της Νέας Δημοκρατίας καθώς αναμένουν από την επόμενη κυβέρνηση να υλοποιήσει όλες τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα», ανέφερε.

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ επέστησε την προσοχή των συνομιλητών του στην ευελιξία που θα πρέπει να επιδείξουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ αναφορικά με τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά και τους τρόπους που αυτοί θα επιτευχθούν από την Αθήνα.

«Η Νέα Δημοκρατία θα είναι μία κυβέρνηση με ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό πρόσημο και δεδομένης της ανοχής που επέδειξαν οι εταίροι μας σε μία κυβέρνηση που το 2015 κόντεψε να οδηγήσει τη χώρα στον γκρεμό, αναμένει την κατανόηση τους στην αλλαγή παραμέτρων της συμφωνίας που άλλωστε διαπραγματεύτηκε ο κ. Τσίπρας. Σε κάθε περίπτωση, θεμέλιο των σχέσεων της Ελλάδας με τους εταίρους της θα πρέπει να είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στην  κουβέντα για την ενίσχυση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, μίλησε για «όψιμη και υποκριτική επίκληση του κινδύνου της ακροδεξιάς από τον ΣΥΡΙΖΑ» που -όπως υπενθύμισε- τόσα χρόνια συγκυβερνούσε με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιράστηκε τέλος με τους συνομιλητές την εκτίμησή του  ότι η κάλπη των ευρωεκλογών θα στείλει ισχυρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. «Οι Έλληνες πολίτες έχουν να ψηφίσουν 4 χρόνια και στις ευρωεκλογές θα εκφράσουν τόσο την αποδοκιμασία τους κατά της κυβέρνησης όσο και τη στήριξη τους στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. Θα είναι ο πρώτος γύρος για τις εθνικές εκλογές που ακολουθούν», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Οσο για τη συμφωνία των Πρεσπών, επανέλαβε ότι ως Πρωθυπουργός θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αμβλύνει τις συνέπειες της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...