342
Οι δηλώσεις Μητσοτάκη στο Reuters έγιναν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αλεξανδρούπολη (φωτογραφία από την περιοδεία του σε Θράκη και Μακεδονία) | INTIMEnews

Mητσοτάκης στο Reuters: Eίμαστε έτοιμοι για το άλμα μπροστά

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2019, 17:17
Οι δηλώσεις Μητσοτάκη στο Reuters έγιναν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αλεξανδρούπολη (φωτογραφία από την περιοδεία του σε Θράκη και Μακεδονία)
|INTIMEnews

Mητσοτάκης στο Reuters: Eίμαστε έτοιμοι για το άλμα μπροστά

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2019, 17:17

Απαραίτητη προϋπόθεση για την τόνωση της οικονομικής αναπτυξης αποτελεί η ύπαρξη μιας σταθερής κυβέρνησης με ισχυρή πλειοψηφία στο επόμενο κοινοβούλιο, τονίζει σε συνέντευξή του στο Reuters (δείτε τη εδώ) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας «εξαιρετικά αισιόδοξος» για την επίτευξη του εν λόγω στόχου.

«Αν καταφέρουμε να επιτύχουμε τον στόχο αυτό, και είμαι πολύ αισιόδοξος, πιστεύω ότι θα στείλω ένα πολύ καθαρό σήμα ότι έχουμε τέσσερα χρόνια μπροστά μας, χωρίς να πρέπει να κάνουμε σχέδια για επιπρόσθετες εκλογές» για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, εκτιμά στις δηλώσεις του στο διεθνές πρακτορείο ο πρόεδρος της ΝΔ

Για μία ακόμη φορά, ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι  μόνος τρόπος για να μπει η Ελλάδα σε μια διαφορετική τροχιά ανάπτυξης, είναι μέσω μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων.

Στο δημοσίευμα του το πρακτορείο Reuters κάνει ειδική αναφορά στη βούληση και ετοιμότητα του προέδρου της ΝΔ να «ξεκλειδώσει» τις ιδιωτικοποιήσεις, να μειώσει αυτό που αποκαλεί ως μεγάλο αποτύπωμα του κράτους στην οικονομία και να διασφαλίσει ότι η χώρα θα δανείζεται με το ίδιο κόστος με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Επιδίωξή του ακόμη, είναι να «έχει έναν ειλικρινή διάλογο» με τους ευρωπαίους δανειστές, προκειμένου να μειωθεί ο ετήσιος στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, την περίοδο 2020-22, σε μία εξέλιξη που θα μπορούσε να επιτρέψει περαιτέρω μειώσεις φόρων, όπως εκτιμά το πρακτορείο.

Μεταξύ των προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει ο γιος του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, γράφει το Reuters, είναι επίσης η πιθανή αντίσταση από συνδικάτα και οι ενδεχόμενες μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτύριας για το σχέδιο εξυγίανσης κοστοβόρων δημοσίων υπηρεσιών.

«Θέλω μια χώρα η οποία προπαντός θα είναι αισιόδοξη για το μέλλον της. Βάζω πολύ ψηλά τον πήχη των φιλοδοξιών, αλλά είμαστε έτοιμοι για ένα μεγάλο άλμα προς τα μπρος», είναι το μήνυμα που στέλνει  ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του πρακτορείου.

Με βάση και τα δημοσκοπικά δεδομένα λίγα 24ωρα πριν από την κάλπη της 7ης Ιουλίου, στο δημοσίευμα του Reuters σημειώνεται τέλος ότι ο Μητσοτάκης μπορεί να γίνει ο πρώτος πρωθυπουργός μονοκομματικής κυβέρνησης (δηλ. αυτοδύναμης) εδώ και μία δεκαετία περίπου, γεγονός που -όπως εκτιμάται- θα του επιτρέψει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του χωρίς να ελλοχεύει ο κίνδυνος τυχόν πολιτικών εμποδίων.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...