571
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των ευρωβουλευτών | INTIMEnews/ Χαλκιόπουλος Νίκος

Μητσοτάκης: «Εμείς βάλαμε και εμείς κρατήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη»

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2019, 20:47
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των ευρωβουλευτών
|INTIMEnews/ Χαλκιόπουλος Νίκος

Μητσοτάκης: «Εμείς βάλαμε και εμείς κρατήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη»

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2019, 20:47

Με μια εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του «Ελληνικού Κόσμου», η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, παρόντος του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος στην παρέμβασή του επισήμανε την κρισιμότητα της αναμέτρησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Σήμερα Κυριακή είναι μια συμβολική ημέρα, απέχουμε 42 ημέρες από τις ευρωεκλογές», είπε κατά την έναρξη της παρέμβασής του ο κ. Μητσοτάκης για να επισημάνει σε άλλο σημείο ότι απέχουμε σχεδόν 40 χρόνια (στις 28 Μαΐου) από την ημέρα κατά την οποία ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε τη συμφωνία ένταξης στην ΕΕ.

«Εχουμε μια έμπειρη ομάδα με μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη, εξαιρετικά βιογραφικά, παλιούς αγωνιστές και πολλούς νέους που εκτίθενται για πρώτη φορά στην πολιτική σκηνή», είπε περιγράφοντας το ευρωψηφοδέλτιο.

Η επιλογή είναι δύσκολη για τον ψηφοφόρο, «αλλά ο καθένας προσθέτει την δική του ιστορία προκοπής και σκληρής δουλειάς», συνέχισε και διαβεβαίωσε ότι «όποιος επιλεγεί θα τιμήσει την ιστορία της παράταξης και θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Τόνισε ακόμη ότι «η ΝΔ δεν είναι μόνο η παράταξη που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη αλλά και αυτή που κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη το 2015». Και εξήγησε ότι σήμερα η Ευρώπη απειλείται από τις δυνάμεις του εθνικισμού και του λαϊκισμού: «τα επόμενα είναι κρίσιμα χρόνια, θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη».

Εξέφρασε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης την βεβαιότητα ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει και η ΝΔ, θα επικρατήσει στις ευρωεκλογές.

Το αποτέλεσμα των εκλογών -είπε- θα είναι τέτοιο που δεν θα πρέπει να αφήνει αμφιβολίες ότι έρχεται μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα.

Στην παρέμβασή του ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε ότι είναι «πρωτοφανές ότι από το 2015 οι Έλληνες δεν έχουν  ξαναψηφίσει». Εκανε λόγο για «κάποιους που πιστεύουν τα ψέματα και ψηφίζουν κατά το δοκούν».

«Μπορεί να ακούσετε υποσχέσεις και ψέματα, αλλά η ΝΔ λέει την αλήθεια», είπε και πρόσθεσε με χιούμορ: «Συμμετέχω στο ευρωψηφοδέλτιο γιατί δεν μπορεί να λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή».

«Η μάχη είναι για τη φανέλα, για τη ΝΔ, για να είμαστε αύριο κυβέρνηση», επισήμανε ακόμη, θέση που συμμερίστηκε στην παρέμβασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η παρουσίαση των υποψηφίων

Νωρίτερα, οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες μίλησαν με συντομία για το ως τώρα έργο τους και την παρουσία τους, όπως και για τις επιδιώξεις τους.

Αν και οι περισσότεροι έμειναν σε ένα τυπικό πλαίσιο παρουσίασης, δεν έλειψαν κάποιες αιχμές.

Ο Νίκος Γιαννής υπενθύμισε με εμφανή συγκίνηση την τραγωδία στο Μάτι ενώ ο καθηγητής Δημήτρης Καιρίδης αναφέρθηκε στον θόρυβο των τελευταίων ημερών για παλιότερες δηλώσεις του λέγοντας ότι «με είχαν προειδοποιήσει ότι δεν είμαι αρκετά γνωστός, αλλά αυτό λύθηκε την περασμένη εβδομάδα».

  • Δείτε εδώ τα ονόματα και τα βιογραφικά των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ

Ιδιαίτερα θερμό και παρατεταμένο ήταν το χειροκρότημα για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Χιουμοριστικό και ποδοσφαιρικό ήταν το σχόλιο του Μανώλη Μαυρομάτη, που χαρακτήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ «μεικτή Λατινικής Αμερικής», ζητώντας κιόλας να μην το λένε «Μανόλο», υπονοώντας τον Μανώλη Πετσίτη.

Αιχμές άφησε και ο σεισμολόγος Ακης Τσελέντης, μιλώντας αφενός «για το ξεπούλημα της Μακεδονίας» και αφετέρου «για το χάλι που ζήσαμε στο Μάτι και τη Μάνδρα», αλλά και «για τους Ρουβίκωνες».

Για την ιστορία, το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας εκτός από τους εν ενεργεία πολιτικούς και ευρωβουλευτές, αποτελείται από 8 νομικούς, 7 στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου, 5 καθηγητές ΑΕΙ, 3 στελέχη της δημόσιας διοίκησης, 3 πολιτικούς επιστήμονες, 3 γιατρούς, 3 δημοσιογράφους, 1 διπλωμάτη, 1 μηχανικό, 1 ηθοποιό και 1 προγραμματιστή.

Θερμή χειραψία του προέδρου της ΝΔ με τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη (φωτό: INTIMEnews/ Χαλκιόπουλος Νίκος)

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...