279
Ο Αλέκος Αλαβάνος | Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αλαβάνος κατά Προοδευτικής Συμμαχίας: «Θυμίζει μασκαράδες της Αποκριάς»

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2019, 13:58
Ο Αλέκος Αλαβάνος
|Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αλαβάνος κατά Προοδευτικής Συμμαχίας: «Θυμίζει μασκαράδες της Αποκριάς»

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2019, 13:58

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά του Αλέξη Τσίπρα και των πρωτοβουλιών που έχει πάρει το τελευταίο διάστημα εξαπολύει ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος θεωρεί μάλιστα ότι η «απώλεια της καρέκλας» για τον Πρωθυπουργό είναι αναπότρεπτη και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον «κόμμα του κατεστημένου»

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» λέει για την Προοδευτική Συμμαχία, την προσπάθεια διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, ότι του φέρνει στο μυαλό την «εικόνα μασκαρεμένων της Αποκριάς».

«Ο Τσίπρας ντύνεται Ανδρέας, το βαθύ ΠΑΣΟΚ ντύνονται κομμουνιστές και οι εθνικιστές των ΑΝΕΛ ντύνονται κοσμοπολίτες», λέει και χαρακτηρίζει τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή ως «ψηφοδέλτιο χωρίς ταυτότητα».

Για την υπόθεση Πετσίτη λέει ότι «από ηθικό πλεονέκτημα δεν έχει μείνει τίποτε στον ΣΥΡΙΖΑ για να πληγεί κι άλλο» ενώ για την Novartis λέει ότι «όλος ο ντόρος δεν γίνεται για την εξυγίανση, αλλά για ιδιοτελή κομματικά οφέλη σε βάρος των αντιπάλων».

Μιλά ακόμη για «στοιχεία εκφυλισμού ενός κόμματος του κατεστημένου με “νονό” τον πρεσβευτή του Τραμπ» και εξηγεί ότι «όλα αυτά τα συμπτώματα διαφθοράς δεν πλήττουν μόνο το κόμμα όπου εκδηλώνονται, πλήττουν και απαξιώνουν όλον τον πολιτικό κόσμο σωρηδόν, τον ίδιο τον κοινοβουλευτισμό».

Σε ερώτημα αν οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την κυβερνητική πολιτική, ο κ. Αλαβάνος απορρίπτει ακόμη και την απλή συσχέτιση των λέξεων. «Το πρώτο είναι η ανώτατη ίσως έκφραση της λαϊκής εξουσίας, ο δεύτερος το έχει βιάσει και κακοποιήσει με έναν αποκρουστικό τρόπο, μετατρέποντας το “Οχι” σε “Ναι”», λέει.

Προσθέτει χαρακτηριστικά: «Μακάρι να μην εξελιχθούν τα πράγματα όπως φαίνονται τώρα σε ένα εκλογικό δίλημμα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, για τον απλούστατο λόγο ότι η βάση της πολιτικής τους είναι κοινή, είναι το αυστηρό πλαίσιο που διαμορφώνουν και επιβάλλουν οι δανειστές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...