454
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς | Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Κοτζιάς κατά Καμμένου: «Είναι “εθνικός συκοφάντης”, να αρθεί η ασυλία του»

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2019, 17:10
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς
|Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Κοτζιάς κατά Καμμένου: «Είναι “εθνικός συκοφάντης”, να αρθεί η ασυλία του»

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2019, 17:10

Επιμένει ο επικεφαλής του ΠΡΑΤΤΩ Νίκος Κοτζιάς στην αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι η άρση ασυλίας του πρέπει να γίνει από την παρούσα Βουλή και ότι ο «εθνικός συκοφάντης δεν θα γλυτώσει την καταδίκη».

Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό news 24/7 ο πρώην υπουργός δήλωσε την πρόθεσή του να συνεργαστεί ξανά με τον ΣΥΡΙΖΑ αν και επιφυλάσσεται καθώς «δεν δίνουμε λευκή επιταγή».

«Εχω μια βαθιά αντίληψη προσωπικά ότι η Αριστερά δεν ήταν μόνο “αντί”. Η Αριστερά που αντιλαμβανόμουν εγώ και ο τρόπος που έκανα εξωτερική πολιτική είχε πάντα μια θετική ατζέντα», είπε και ισχυρίστηκε ότι η θετική ατζέντα λείπει από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στην ίδια συνέντευξη ανέφερε ακόμη ότι εισηγήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα την αλλαγή της σύνθεσης της κυβέρνησης με παράλληλη απομάκρυνση του Πάνου Καμμένου το καλοκαίρι του 2018 καθώς επίσης και εθνική καμπάνια υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών που όμως δεν έγινε. Αυτό γιατί «το Μαξίμου σκέφτηκε ότι καλύτερα είναι να μην τσακωθεί με τον εθνικό συκοφάντη και αφού δεν θα τσακωθώ μαζί του να μην κάνω και μεγάλες και πολλές καμπάνιες».

Ο κ. Κοτζιάς, που αρνείται να κατονομάσει τον Πάνο Καμμένο και τον αποκαλεί «εθνικό συκοφάντη», συνέχισε λέγοντας ότι «ο εθνικός συκοφάντης που συνέπεσε με τη δεξιά της ΝΔ και με τη Χρυσή Αυγή στο ζήτημα των Πρεσπών, δεν στάθηκε· δούλεψε αυτό το θέμα και μάλιστα σας θυμίζω ένα μικρό σχόλιο της Εφημερίδας των Συντακτών που ρωτούσε την τότε υπουργό Μακεδονίας-Θράκης (ενν. την Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά) εάν από τα απόρρητα που είχε έδινε λεφτά στις μακεδονικές οργανώσεις».

Σε ό,τι αφορά την μήνυση που είχε υποβάλλει στον Πάνο Καμμένο είπε ότι «δεν θα ανεχθώ να μην λυθεί το θέμα σε αυτή τη Βουλή και να προσπαθήσουν κάποιοι να το πάνε μετά τις εκλογές του Οκτώβρη». Υπογραμμίζει πως δεν διανοείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας και επαναλαμβάνει πως θα καταθέσει και αγωγή κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ.

Για το σκάνδαλο της Novartis είπε: «Εχω ένα πρόβλημα, όταν η σκανδαλολογία είναι υποκατάστατο της θετικής ατζέντας δεν μου αρέσει». Πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που τα σκάνδαλα είναι υπαρκτά θα πρέπει η γενική ατμόσφαιρα να οδηγεί στο να τελειώνουμε με τους φορείς των σκανδάλων. Σε ερώτηση για το αν το σκάνδαλο Novartis φέρνει πιο κοντά NΔ και ΚΙΝΑΛ απαντά πως «πιο κοντά δεν μπορεί να τους φέρει. Όταν τα ‘χεις κάνει μαζί τα σκάνδαλα».

Τέλος ο κ. Κοτζιάς επιμένει στη θέση του για κοινοβουλευτικό έλεγχο της ΕΥΠ λέγοντας ότι «δεν μπορεί να αποφασίζει όπως θέλει. Κανένας πλέον δεν ελέγχει τίποτα σε αυτόν τον τόπο. Και δεν νομίζω ότι προσάδει στην Αριστερά να αφήνει αυτά τα πράγματα ανεξέλεγκτα». Τέλος άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ που απέρριψε την πρόταση του για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επισημαίνοντας ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δικαιούται μια δεύτερη θητεία.