303
Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Ακης Σκέρτσος | Intime

Ο Σκέρτσος μήνυσε τον Τράγκα για χυδαίους και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2021, 20:45
Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Ακης Σκέρτσος
|Intime

Ο Σκέρτσος μήνυσε τον Τράγκα για χυδαίους και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2021, 20:45

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του δημοσιογράφου και επικεφαλής νεοπαγούς δεξιού κόμματος Γιώργου Τράγκα, έπειτα από τους ισχυρισμούς του τελευταίου ότι ο υφυπουργός «ενεργούσε με εντολή του  Πρωθυπουργού ως διακινητής ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων προκειμένου να τύχουν σεξουαλικής εκμετάλλευσης».

Οπως επισημαίνει ο κ. Σκέρτσος, «η ρητορική απαξίωση τέτοιων αισχρών και ανυπόστατων αναφορών δεν αρκεί. Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε όταν βάλλονται οι θεσμοί της δημοκρατίας. Η ανοχή τέτοιων επιθέσεων εκκολάπτει το αυγό του φιδιού και υπονομεύει το φρόνημα των δημοκρατικών πολιτών».

Στη δήλωσή του ο υφυπουργός επισημαίνει τα κάτωθι:

«Υπέβαλα σήμερα μήνυση κατά του Γιώργου Τράγκα για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος μου που καταφανώς συνιστούν οι αδιανόητα χυδαίοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί του μέσω της εκπομπής του, στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό “Crash Radio” ότι δήθεν με «εντολή του Πρωθυπουργού ενεργούσα ως διακινητής ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων προκειμένου να τύχουν σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης» .

»Τα εξωφρενικά ψεύδη του και η αήθης συκοφαντική επίθεση του σε βάρος του Πρωθυπουργού και εμού προσωπικά δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με τη θεμιτή δημόσια κριτική, ξεπερνούν κάθε όριο χυδαιότητας, ρυπαίνουν τη δημόσια σφαίρα, συνιστούν κραυγαλέα συκοφαντία που προσβάλλει βάναυσα την προσωπικότητά μου και τις αξίες που υπηρετώ.

»Η ρητορική απαξίωση τέτοιων αισχρών και ανυπόστατων αναφορών δεν αρκεί. Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε όταν βάλλονται οι θεσμοί της δημοκρατίας. Η ανοχή τέτοιων επιθέσεων εκκολάπτει το αυγό του φιδιού και υπονομεύει το φρόνημα των δημοκρατικών πολιτών.

»Η καταδίκη τους πρέπει να είναι πλήρης, απόλυτη και σύμφωνη με τις επιταγές του κράτους δικαίου, που προστατεύει την αξιοπρέπεια της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου από τέτοιες επιθέσεις. Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε ότι τέτοια φαινόμενα συκοφαντικής δυσφήμισης θα περιοριστούν στο μέλλον.

»Εχω πλήρη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη στην οποία προσφεύγω, ως το μοναδικό καταφύγιο απέναντι σε τέτοιες συκοφαντικές επιθέσεις, όπως οφείλει να κάνει κάθε πολίτης που πιστεύει ότι θίγεται ο πυρήνας της ηθικής και αξιακής του υπόστασης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News