363
(και) Ο αμερικανός πρόεδρος κατηγορείται για συνωμοσία στις προεδρικές εκλογές του 2016 | REUTERS/Carlos Barria/File Photo

Μήνυση για συνωμοσία κατά Ρωσίας, Wikileaks και Τραμπ από το Δημοκρατικό κόμμα

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2018, 22:59
(και) Ο αμερικανός πρόεδρος κατηγορείται για συνωμοσία στις προεδρικές εκλογές του 2016
|REUTERS/Carlos Barria/File Photo

Μήνυση για συνωμοσία κατά Ρωσίας, Wikileaks και Τραμπ από το Δημοκρατικό κόμμα

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2018, 22:59

Το Δημοκρατικό Κόμμα κατέθεσε μήνυση ενάντια στη Ρωσία, στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ και στον ιστότοπο WikiLeaks, με την κατηγορία ότι συνωμότησαν για να διαταράξουν την προεκλογική εκστρατεία των αμερικανικών εκλογών του 2016, σύμφωνα με τη δικογραφία.

Το κόμμα υποστηρίζει στην αγωγή που κατέθεσε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν ότι ανώτατοι αξιωματούχοι της καμπάνιας Τραμπ συνωμότησαν με τη ρωσική κυβέρνηση και τη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία κατασκοπίας για να πλήξουν την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και να γείρουν την πλάστιγγα των εκλογών προς τον Τραμπ χακάροντας τους υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος, υπογραμμίζεται σε δικαστικά έγγραφα.

Στη μήνυση κατονομάζονται ως εναγόμενοι επίσης ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ο πολιτικός σύμβουλος του Τραμπ Ρότζερ Στόουν και ο γαμπρός και ανώτερος σύμβουλος του αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ.

Σύμφωνα με την αγωγή, η εκστρατεία Τραμπ “δέχτηκε με μεγάλη ευχαρίστηση τη βοήθεια της Ρωσίας” στις εκλογές του 2016.

“Κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών του 2016, η Ρωσία εξαπέλυσε μια επαίσχυντη επίθεση ενάντια στην αμερικανική δημοκρατία”, τονίζεται.

“Η Ρωσία, τότε, χρησιμοποίησε… πληροφορίες που έκλεψε για να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα: να αποσταθεροποιήσει το πολιτικό περιβάλλον των ΗΠΑ, να δυσφημίσει την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος και να στηρίξει την εκστρατεία του Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, οι πολιτικές του οποίου θα ήταν προς όφελος του Κρεμλίνου”.

Ο Λευκός Οίκος και άλλοι από τους κατηγορούμενους δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα του Ρόιτερ για σχόλιο.

Ο Τραμπ επανειλημμένα έχει διαψεύσει οποιαδήποτε σύμπραξη της εκστρατείας του με τη Ρωσία. Η Μόσχα αρνείται επίσης οποιαδήποτε εμπλοκή.

Η αγωγή φαίνεται πιθανό να βοηθήσει να διατηρηθεί στο φως της δημοσιότητας το θέμα της ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές και η πιθανή σύμπραξη Ρωσίας και εκστρατείας Τραμπ. Και τις δύο υποθέσεις ερευνά ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μούλερ.

Μέσα από τη νομική διαδικασία, οι δικηγόροι του Δημοκρατικού Κόμματος μπορούν να αναγκάσουν τους κατηγορουμένους να προσκομίσουν έγγραφα που σχετίζονται με την κατηγορία της σύμπραξης.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ τόνισε με ανακοίνωσή της ότι η μήνυση που κατέθεσε το Δημοκρατικό Κόμμα είναι «εντελώς αβάσιμη και θα απορριφθεί εν ευθέτω χρόνω».

«Αυτή η αβάσιμη μήνυση είναι μια ύστατη προσπάθεια να τεκμηριωθούν οι αβάσιμες κατηγορίες περί ρωσικής ανάμιξης από ένα σχεδόν χρεοκοπημένο Δημοκρατικό Κόμμα που εξακολουθεί να επιχειρεί να εναντιωθεί στη βούληση του λαού στις προεδρικές εκλογές του 2016», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...