211
Το μαύρο πανό που καλύπτει καμένο σπίτι στο Μάτι και συγκινεί | Facebook

Μήνυμα ελπίδας μέσα από ένα πανό σε καμένο σπίτι στο Μάτι

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2018, 14:48
Το μαύρο πανό που καλύπτει καμένο σπίτι στο Μάτι και συγκινεί
|Facebook

Μήνυμα ελπίδας μέσα από ένα πανό σε καμένο σπίτι στο Μάτι

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2018, 14:48

Τα Χριστούγεννα μπορεί να πλησιάζουν, κι όμως ενώ το ημερολόγιο δείχνει Δεκέμβριο και χειμώνα, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα όδα τραγικά συνέβησαν το καλοκαίρι του 2018, και συγκεκριμένα, στις 23 Ιουλίου, όταν η φονική πυρκαγιά στο Μάτι αφαίρεσε δεκάδες ζωές και αφάνισε περιουσίες.

Καθημερινό αγώνα να επαναφέρουν τη ζωή τους στους κανονικούς της ρυθμούς, δίνουν οι κάτοικοι των κατεστραμμένων από τη φωτιά περιοχών στο Μάτι.

Επειδή όμως τα μαθήματα ζωής δίνονται πάντα από τους δυνατούς που υπομένουν με αξιοπρέπεια όσα δεινά τους συμβαίνουν, έτσι και αυτή τη φορά, τα πιο γλυκόπικρα «Καλά Χριστούγεννα» έρχονται από ένα γιγάντιο μαύρο πανό, που καλύπτει με ευχές για «Ευτυχία, Χαρά, Ζωή, Ονειρα, Ειρήνη, Αγάπη», το κουφάρι ενός σπιτιού που κάηκε, μαζί με τόσα άλλα.

Θέλοντας να διατηρήσουν την αισιοδοξία τους, αλλά και χωρίς να ξεχνούν αυτό που τους συνέβη, οι κάτοικοι στο Μάτι ανήρτησαν λοιπόν το συγκεκριμένο πανό, στέλνοντας τις ευχές τους για το νέο έτος.

«Καλά Χριστούγεννα. Ευτυχισμένο το νέο έτος 2019. Υγεία, ευτυχία, χαρά, ζωή, αγάπη, ελπίδα, όνειρα, ειρήνη. Το Μάτι ζει», γράφει το μαύρο πανό.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του protothema.gr, η φωτογραφία ανέβηκε στο Facebook από τη Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι, απευθύνοντας κάλεσμα για ενημέρωση την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 στο κινηματοθέατρο «Αλίκη» – Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...