182
Ενταση στον φράχτη τα ξημερώματα, όπως δείχνει το βίντεο από τις κάμερες | ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Μεταμεσονύχτια επεισόδια στις Καστανιές: Εκατοντάδες μετανάστες επιχείρησαν έφοδο

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2020, 09:18
Ενταση στον φράχτη τα ξημερώματα, όπως δείχνει το βίντεο από τις κάμερες
|ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Μεταμεσονύχτια επεισόδια στις Καστανιές: Εκατοντάδες μετανάστες επιχείρησαν έφοδο

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2020, 09:18

Ενταση επικράτησε για ώρες τα ξημερώματα της Τετάρτης στις Καστανιές του Εβρου, όπου εκατοντάδες μετανάστες επιχείρησαν να διασπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων στο συνοριακό πέρασμα και να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Η απόπειρα αιφνιδιασμού, που είχε την υποστήριξη των τουρκικών δυνάμεων, απέτυχε.

Λίγο μετά τις 02:30 της Τετάρτης, περίπου 350 μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα. Παράλληλα τούρκοι αστυνομικοί πετούσαν δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά. Η ένταση κράτησε ως τις 04:00.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος και στελέχη της Frontex από ευρωπαϊκές χώρες που περιπολούν στην περιοχή μαζί με ελληνικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας.

Οπως σημειώνει το kathimerini.gr, που επικαλείται πηγές από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη για να δοκιμαστούν τα αντανακλαστικά της ελληνικής πλευράς.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Γαλλίας για το Μεταναστευτικό, αλλά και τη Συρία.

Σε ένα άλλο περιστατικό, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στην περιοχή των Φερών (νοτιότερα από τις Καστανιές) κατέπεσε σε ελληνικό έδαφος τουρκικό μη επανδρωμένο όχημα, το οποίο φέρει κάμερα και χρησιμοποιείται για την επόπτευση του χώρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...