229
Η Άνγκελα Μέρκελ στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας. Τώρα θα συζητήσει με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων | Markus Schreiber/Pool via REUTERS/File Photo

Μέρκελ: Κλείστε μπαρ και εστιατόρια – κρατήστε ανοιχτά τα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2020, 08:47
Η Άνγκελα Μέρκελ στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας. Τώρα θα συζητήσει με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων
|Markus Schreiber/Pool via REUTERS/File Photo

Μέρκελ: Κλείστε μπαρ και εστιατόρια – κρατήστε ανοιχτά τα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2020, 08:47

Η Ανγκελα Μέρκελ θέλει να υπάρξει συμφωνία κατά τη σύνοδο που θα έχει με τους επικεφαλής των ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας για να κλείσουν όλα τα εστιατόρια και τα μπαρ από τις 4 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των προσπαθειών να αναχαιτιστεί η διασπορά του νέου κορονοϊού, αλλά να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί.

Αυτό αποκάλυψε την Τετάρτη η εφημερίδα Bild, εν όψει της διάσκεψης της καγκελαρίου με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων της χώρας και ενώ η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού: τα νέα κρούσματα είναι καθημερινά πενταψήφια, ενώ παρατηρείται αύξηση και στους θανάτους.

Σχέδιο απόφασης για τη σύνοδο με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, το οποίο επικαλέστηκε η Bild, αναφέρει ότι η Μέρκελ θέλει να καταλήξουν σε συμφωνία ώστε να κλείσουν και τα γυμναστήρια, τα καζίνο και οι κινηματογράφοι, όπως επίσης τα θέατρα, οι όπερες και οι αίθουσες συναυλιών, αλλά να επιτραπεί στα καταστήματα να μείνουν ανοιχτά αν τηρούν τα υγειονομικά μέτρα και να περιοριστεί ο αριθμός των πελατών που θα μπορούν να δέχονται.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει επίσης να προσφέρει οικονομική βοήθεια στις εταιρείες που επηρεάζονται από το κλείσιμο αυτό, προσέθεσε η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι ένα σχέδιο γι’ αυτό θα παρουσιαστεί αργότερα εντός της ημέρας.

Στους πολίτες θα επιτρέπεται να βγαίνουν δημοσίως μόνον μαζί με μέλη της οικογένειάς τους και άλλης μιας οικογένειας, συμπληρώνει η Bild.

Οι παραβάτες θα τιμωρούνται, προσθέτει, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει περαιτέρω.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...