183
Παριζιάνοι στην Μονμάρτη, λίγο πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά την ενάτη νυχτερινή | Reuters

Γαλλία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γενικού lockdown

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2020, 21:33
Παριζιάνοι στην Μονμάρτη, λίγο πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά την ενάτη νυχτερινή
|Reuters

Γαλλία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γενικού lockdown

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2020, 21:33

Τεράστια έξαρση παρουσιάζει τα τελευταία 24ωρα η διασπορά της πανδημίας στη Γαλλία, γεγονός που αναγκάζει τον Εμανουέλ Μακρόν και τους συνεργάτες του, να εξετάζουν, πλέον, σοβαρά το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown, ώστε να ανακοπεί το δεύτερο και χειρότερο, όπως όλα δείχνουν, κύμα του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η γαλλική Le Figaro, οι σύμβουλοι του Μακρόν ενημέρωσαν τον πρόεδρο ότι τα μέτρα που ελήφθησαν και εφαρμόζονται, ανάμεσά τους και η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, δεν αποδίδουν, καθώς οι αριθμοί των ημερήσιων κρουσμάτων αυξάνονται εντυπωσιακά, όπως και οι θάνατοι.

Το μέτρο του τοπικού lockdown δεν φαίνεται, επίσης, να αποδίδει ουσιαστικούς καρπούς, γεγονός που στενεύει τα περιθώρια περαιτέρω κινήσεων, με το γενικό lockdown να φαντάζει πλέον ως η μοναδική προσφερόμενη λύση.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ δήλωσε ότι «μόλις θεωρήσουμε ότι η κατάσταση σήμερα είναι παρόμοια με την κατάσταση του περασμένου Μαρτίου, δεν βλέπω πώς θα μπορούσε κανείς να πει ότι οι ίδιες αιτίες δεν παράγουν τα ίδια αποτελέσματα».

«Από την αρχή της κρίσης, μόνο μία λύση λειτούργησε κατά της επιδημίας: περιορισμός», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας την αποτυχία των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News