504
Το γυναικείο τρίο του Κιμ: Χιόν Σονγκ Βολ η τραγουδίστρια, Ρι Σολ Τζου η σύζυγος, Κιμ Γιό Γιόνγκ η αδελφή | EPA/KCNA/CreativeProtagon

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και οι τρεις γυναίκες του

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2020, 07:30
Το γυναικείο τρίο του Κιμ: Χιόν Σονγκ Βολ η τραγουδίστρια, Ρι Σολ Τζου η σύζυγος, Κιμ Γιό Γιόνγκ η αδελφή
|EPA/KCNA/CreativeProtagon

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και οι τρεις γυναίκες του

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2020, 07:30

Πίσω από κάθε αξιόλογο άνδρα υπάρχει μία ακόμη πιο αξιόλογη γυναίκα, ε; Οχι στη Βόρεια Κορέα. Εκεί αξιόλογος άνδρας είναι μόνο ο Κιμ και πίσω του βρίσκονται όχι μία αλλά τρεις γυναίκες – οι οποίες δεν διανοούνται καν να σκεφθούν ότι μπορεί να είναι και αξιολογότερες αυτού, καθότι καμιά τους δεν επιθυμεί να αποχωριστεί το κεφάλι της. Για το γυναικομάνι στην αυλή του βορειοκορεάτη τυράννου μάς πληροφορεί το αμερικανικό και εξειδικευμένο σε βορειοκορεατικά κουτσομπολιά σάιτ ΝΚ Νews, που εδρεύει στη Νότια Κορέα.

Στη δικτατορία της Βόρειας Κορέας πρωταγωνιστούν άνδρες, Οι γυναίκες είναι ντεκόρ, οποιονδήποτε ρόλο και αν ερμηνεύουν (της στρατιωτικού, της χορεύτριας, κ.ά.) λέει. Η σύζυγος του παππού του Κιμ, του Κιμ Ιλ Σουνγκ, πέθανε νέα, και ο χήρος δεν ξαναπαντρεύτηκε. Ο πατέρας του Κιμ, ο Κιμ Γιόνγκ-ιλ, είχε παντρευτεί πολλές συζύγους, πάντα κρυμμένες στις σκιές. Τώρα ο εγγονός και υιός έχει τρεις κυρίες στην αυλή του; τη σύζυγό του Ρι Σολ Τζου, την αδελφή του Κιμ Γιό Γιόνγκ και την αγαπημένη του τραγουδίστρια Χιόν Σονγκ Βολ.

Γιατί ξεκαρδίζεται ο Κιμ; Επειδή οι τρεις «γυναίκες της ζωής του» δεν τον συνοδεύουν στη βόλτα. Μπορεί και επειδή επιθεωρεί καταστροφές από πλημμύρες στην επαρχία | KCNA via REUTERS

Η σύζυγος συνοδεύει τον Κιμ σε δημόσιες εμφανίσεις καλλιτεχνικού χαρακτήρα, και κατά τα λοιπά είναι άφαντη. Εξαφανίστηκε το 2016 και επανεμφανίστηκε έπειτα από εννέα μήνες, σημάδι ότι η δυναστεία των Κιμ έχει μέλλον. Η κυρία εξαφανίστηκε πάλι τον περασμένο Ιανουάριο, έτσι οι ψίθυροι φούντωσαν. Ολοι ανέμεναν να τη δουν στο πλευρό του Κιμ στις 10 Οκτωβρίου, στις γιορτές της 75ης επετείου του Εργατικού Κόμματος, αλλά απογοητεύτηκαν. Νέες εικασίες για ένα δεύτερο μωρό, λοιπόν.

Η αδελφή του Κιμ, η Κιμ Γιό Γιόνγκ, εθεάθη στην εξέδρα παρακολούθησης της μεγάλης παρέλασης του Οκτωβρίου μεν, όμως πολύ μακριά από τον αδελφό της. Ηταν πολύ απομονωμένη, στη μάζα των αξιωματούχων, δώδεκα ολόκληρα μέτρα μακριά από την κεντρική θέση του αδερφού του. Η κρατική τηλεόραση έδειξε το πρόσωπό της μόνο μία φορά μέσα στο τρίωρο της μετάδοσης, κάτι που ερμηνεύεται από τα… μαντεία ως εξής: ή η κοπέλα κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο, και συνεπώς δεν χρειάζεται να πολυφαίνεται, ή ο Κιμ επιδιώκει να της μειώσει τη δόση της δημοσιότητας, επειδή πήρε υπερβολική την περασμένη άνοιξη όταν εκείνος είχε εξαφανιστεί κάμποσες εβδομάδες και υπήρξε φημολογία ακόμη και για θάνατο ή εξόντωσή του.

Η τρίτη γυναίκα στο περιβάλλον του Κιμ, η πασίγνωστη εκεί Χιόν Σονγκ Βολ, τραγουδίστρια της γυναικείας μπάντας Moranbong, κατά περιόδους είχε πέσει σε δυσμένεια και υπήρξαν φήμες ότι είχε εκκαθαριστεί εξαιτίας μίας εξωσυζυγικής σχέσης που τελείωσε άσχημα. Ομως αυτά δεν ήταν παρά κακόβουλες φήμες. Η τραγουδίστρια «ανέβηκε πάλι στο πάλκο» το 2018, για τις μουσικές ανάγκες των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Κατόπιν προήχθη και έγινε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Προσφάτως ανέλαβε καθήκοντα στο τμήμα του κομματικού μηχανισμού που αφορά την προπαγάνδα, σε μία θέση από την οποία κάποτε είχε περάσει και η αδελφή του Κιμ. Στην εξέδρα της 10ης Οκτωβρίου η θέση που κατέλαβε ήταν ακριβώς πίσω από τον Κιμ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...