343
Επιβλητική Μελάνια Τραμπ, σε γκαλά του Ερυθρού Σταυρού, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, τον περασμένο Φεβρουάριο | REUTERS/Carlos Barria

Η Daily Mail απολογείται -με λεφτά- στη Μελάνια Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2017, 16:06
Επιβλητική Μελάνια Τραμπ, σε γκαλά του Ερυθρού Σταυρού, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, τον περασμένο Φεβρουάριο
|REUTERS/Carlos Barria

Η Daily Mail απολογείται -με λεφτά- στη Μελάνια Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2017, 16:06

Η Μελάνια Τραμπ κατέγραψε μία μεγάλη -αλλά αναμενόμενη- νίκη. Κέρδισε μία χρηματική αποζημίωση καθώς και –σημαντικότερο για την ίδια- μία «συγγνώμη» από τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail που είχε σπιλώσει το όνομά της, εμπλουτίζοντας την καριέρα της ως πρώην μοντέλου με λεπτομέρειες που εξέθεσαν την ίδια και τον σύζυγό της.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, την Τετάρτη, οι εκπρόσωποι της εφημερίδας απολογήθηκαν στην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και δέχθηκαν να την αποζημιώσουν χρηματικά, χωρίς να αποκαλύψουν ποιο θα ήταν το ποσό. Πάντως, σύμφωνα με το Reuters, ενώ η Μελάνια ζητούσε 150 εκατ. δολάρια, το ποσό που φέρεται να προσφέρει η εφημερίδα δεν ξεπερνά τα 3 εκατ. δολάρια.

Η Μελάνια Τραμπ κατέθεσε μήνυση σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης –αφού απορρίφθηκε από δικαστήριο του Μέριλαντ- τον περασμένο Φεβρουάριο για ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Daily Mail τον Αύγουστο του 2016, δηλαδή κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Στο επίμαχο άρθρο αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας της ως μοντέλου, η Μελάνια Τραμπ δεν περιορίστηκε στο μόντελινγκ. Υπαινίσσεται ότι η ίδια είχε διατελέσει και συνοδός πολυτελείας. Μάλιστα στο ίδιο άρθρο περιλαμβάνονται κομμάτια από από ένα ρεπορτάζ σλοβένικου περιοδικού, το οποίο τελικά το απέσυρε.

Τίτλος του σκανδαλώδους άρθρου της Daily Mail: «Προκλητικές φωτογραφίες και ανησυχητικά ερωτήματα για το παρελθόν της συζύγου του που μπορεί να εκτοπίσουν τον Τραμπ». Τελικά, όπως φάνηκε τον περασμένο Νοέμβριο, οι φωτογραφίες, τα ερωτήματα και άλλες, πολλές αποκαλύψεις, δεν εκτόπισαν τον Τραμπ από την κούρσα. Ο ίδιος είναι σήμερα είναι ένας από τους ισχυρότερους του πλανήτη.

Από τη θέση ισχύος λοιπόν, η Μελάνι Τραμπ, έχει βρεθεί στο στόχαστρο πολλών «κακών γλωσσών» για το φέρσιμό της, την ενδυμασία της, το παρελθόν της, τη στάση της, κατήγγειλε με μήνυση ότι το δημοσίευμα έβλαψε «το όνομα και τις δυνατότητες υποστήριξης (της ίδιας στην προεκλογική εκστρατεία) κοστίζοντας στην οικογένεια Τραμπ «πολλά εκατομμύρια δολάρια». Φυσικά ο εκδοτικός οίκος «Daily Mail and General Trust» υπέκυψε στην ισχυρή οικογένεια.

«Δεχόμαστε ότι οι κατηγορίες για την κυρία Τραμπ δεν είναι αληθείς και τις αποσύρουμε. Απολογούμαστε στην κυρία Τραμπ για οποιαδήποτε αναστάτωση της προκάλεσε το δημοσίευμά μας», αναφέρει η ανακοίνωση της εφημερίδας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...