247
Η Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, ως Γκρέτελ, στη σκηνή του Σάαρλαντ | YouTube

Με τη σφουγγαρίστρα στο χέρι, η διάδοχος της Μέρκελ στο γερμανικό καρναβάλι

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2019, 10:16
Η Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, ως Γκρέτελ, στη σκηνή του Σάαρλαντ
|YouTube

Με τη σφουγγαρίστρα στο χέρι, η διάδοχος της Μέρκελ στο γερμανικό καρναβάλι

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2019, 10:16

Τον ρόλο της αγαπημένης της καθαρίστριας ανέλαβε και στο φετινό καρναβάλι η αρχηγός του γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, όπως κάνει κάθε χρόνο.

Η Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ ντύθηκε Γκρέτελ, ανασήκωσε τα μανίκια και σκούπισε τη σκηνή λέγοντας ανέκδοτα για την πολιτική ζωή, στην εκδήλωση που έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα της, το κρατίδιο Σάαρλαντ.

Η διάδοχο της Μέρκελ στην αρχηγία του CDU, ντυμένη με καρό ποδιά και τσεμπέρι, στάθηκε μπροστά στο πλήθος των 1.000 ατόμων και ανάμεσα στο σκούπισμα και το ξεσκόνισμα, αστειεύτηκε για τις εκλογές στο κόμμα, την προσπάθεια να απαγορευθούν τα οχήματα ντίζελ και την πολιτική δυσλειτουργία στο Βερολίνο.

«Το πρόβλημα με τους πολιτικούς είναι ότι μιλάνε συνέχεια αλλά δεν αποφασίζουν τίποτα», είπε η Κραμπ-Καρενμπάουερ, που ντύνεται καθαρίστρια στο καρναβάλι κάθε χρόνο, από το 2009.

«Δεν έχω ιδέα πώς ανέλαβα αυτόν τον ρόλο, αλλά πρόσφατα, πήρα προαγωγή και έγινα καθαρίστρια στο Κόνραντ Αντενάουερ Χάους (το προεδρείο του CDU)», πρόσθεσε η ίδια επί σκηνής.

Δείτε την… Γκρέτελ επί τω έργω

Οι γερμανοί πολιτικοί συνηθίζουν να μασκαρεύονται στο καρναβάλι και δείχνουν να το διασκεδάζουν δεόντως. Εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί η Ανγκελα Μέρκελ, η οποία δεν φαίνεται διατεθειμένη να «τσαλακώσει» την εικόνα της, μασκαρεμένη.

Στο καρναβάλι του Ααχεν, η υπουργός Δικαιοσύνης Καταρίνα Μπάρλεϊ, εμφανίστηκε ντυμένη ως Αγαλμα της Ελευθερίας, ενώ η υπουργός Τροφίμων και Γεωργίας Τζούλια Κλέκνερ ντύθηκε με την παραδοσιακή στολή των βαβαυρών.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Καταρίνα Μπάρλεϊ (Reuters)
Η υπουργός Τροφίμων και Γεωργίας Τζούλια Κλέκνερ (Reuters)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...