470
Ο ασπασμός Φάμελλου - Κασσελάκη μετά το πέρας της συνάντησής τους στη Βουλή την Τρίτη | INTIMENEWS

Με πρόεδρο της ΚΟ τον Σωκράτη Φάμελλο συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2023, 12:16
Ο ασπασμός Φάμελλου - Κασσελάκη μετά το πέρας της συνάντησής τους στη Βουλή την Τρίτη
|INTIMENEWS

Με πρόεδρο της ΚΟ τον Σωκράτη Φάμελλο συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2023, 12:16

Μπορεί μία από τις πρώτες κινήσεις του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, να ήταν η τοποθέτηση του Γιώργου Τσίπρα ως διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ο επικεφαλής της ωστόσο, Σωκράτης Φάμελλος, παραμένει αμετακίνητος στη θέση του.

Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Κασσελακης  κατά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Φάμελλο την Τρίτη στη Βουλή.

«Μεγάλη μου τιμή να σας καλωσορίζω στην έδρα της παραγωγής της πολιτικής […]Οπως σου είπα από το πρώτο βράδυ, πέρα από τα θερμά συγχαρητήρια, είμαστε εδώ για να πιάσουμε δουλειά, γιατί η κοινωνία μας έχει ανάγκες, έχει αγωνίες και πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτήν τη μεγάλη τιμή και ευθύνη που πλέον είναι και στις δικές σου πλάτες», είπε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης υποδεχόμενος στο κονοβούλιο τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ Σωκράτη και να συνεχίσεις ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να κάνεις την πολύ καλή δουλειά την οποία συνεχίζεις και να κάνεις, και πάντα για το καλό του τόπου», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Κασσελάκης στον σύντομο διάλογο που είχαν.

«Πρόεδρε, νομίζω ότι, γνωρίζετε όλοι και γνωρίζει και πολύ καλά και ο πρόεδρος, ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, το είπε εξάλλου το πρώτο βράδυ μόλις έφτασε στα γραφεία μας. Έχουμε πολλή δουλειά, είναι πάρα πολύ υψηλή η ευθύνη. Αλλά ξέρουμε ότι με συλλογικότητα και με ειλικρίνεια και με δικαιοσύνη -νομίζω μου το είπες κι αυτό χθες το βράδυ- θα κάνουμε αυτό που πρέπει για τη χώρα μας και την κοινωνίας μας», επανήλθε ο κ. Φάμελλος, με τον νέο πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (που δεν θα  μπορεί να είναι παρών σε καμία από τις κοινοβουλευτικές μάχες την τρέχουσα τετραετία) να συμφωνεί, υπογραμμίζοντας ότι η υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος ήταν κινηματική:

«Εχουμε ευθύνη σε όλον τον κόσμο, στους 150.000 ψηφοφόρους που μας εμπιστεύτηκαν ως παράταξη, αλλά και σε όλον τον κόσμο που έχουμε γνωρίσει, έχουμε ευθύνη εδώ να παράγουμε καλό έργο, μέσα στη Βουλή, αλλά να είμαστε επίσης και έξω, στην κοινωνία», σημείωσε.

«Μέσα και έξω», τόνισαν αμφότεροι, ενώ ο κ. Κασσελάκης έκλεισε τον διάλογο τους μπροστά στις κάμερες με την πεποίθηση ότι «θα κάνουμε μια εξαιρετική ομάδα και να συνεχίσεις δυνατά».

Σε ανάρτησή του λίγο αργότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε για τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος:

«Ο Σωκράτης Φάμελλος χαίρει της εκτίμησης όλου του ΣΥΡΙΖΑ. Μας κράτησε δυνατούς, μαχητικούς και αξιόπιστους την πιο δύσκολη στιγμή, όταν ο Κ. Μητσοτάκης νόμιζε ότι δεν θα είχε αντίπαλο στη Βουλή. Παραμένει Πρόεδρος της Κ.Ο., έχοντας τη στήριξη μου και την εμπιστοσύνη μου».

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο (εκ της τριανδρίας των «σωματοφυλάκων» Κασσελάκη, μαζί με τους Νίκο Παππά και Ευάγγελο Αποστολάκη) Παύλος Πολάκης φέρεται να αναλαμβάνει ρόλο υπερ-συντονιστή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ (με τον ναύαρχο Αποστολάκη σε θέση ειδικού συμβούλου του νέου προέδρου για θέματα Αμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...