354
O Aρχιεπίσκοπος Αθηνών αγιάζει τα μέλη του κοινοβουλίου μετά την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου | ΙΝΤΙΜΕnews

Με αιχμές Ιερώνυμου για τον νόμο αλλαγής φύλου ο αγιασμός στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2017, 14:58
O Aρχιεπίσκοπος Αθηνών αγιάζει τα μέλη του κοινοβουλίου μετά την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου
|ΙΝΤΙΜΕnews

Με αιχμές Ιερώνυμου για τον νόμο αλλαγής φύλου ο αγιασμός στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2017, 14:58

Δεν έλειψαν οι αιχμές από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου, κατά την προσέλευση του στη Βουλή για τον καθιερωμένο αγιασμό.

«Όλα αυτά είναι παχνιδίσματα. Η Εκκλησία έχει τις δικές της τις θέσεις. Η πατρίδα μας έχει τις παραδόσεις, έχει την οικογένεια. Όλα τα άλλα είναι εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας και το χρόνο μας», απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Κατά τον καθιερωμένο αγιασμό στην Ολομέλεια, με τον οποίο  άνοιξαν τη Δευτέρα  οι εργασίες της Γ’ Συνόδου της ΙΖ΄ Περιόδου της Βουλής των Ελλήνων, παρουσία του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στους βουλευτές καλή δύναμη. «Να έχετε σύνεση», τους είπε, «και να εργάζεστε για το καλό της πατρίδας μας και μάλιστα, όχι μόνο στα πλαίσια της ελληνικής πολιτείας, αλλά να δούμε λίγο ψηλότερα το έθνος μας. Καλές και πολλές υπομονές».

Σε συνάντηση που είχε προηγουμένως με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε πως «όλοι μας πρέπει να βάλουμε τον πήχη πιο ψηλά και η Βουλή και η Εκκλησία και οι πολιτικοί, πρέπει να μείνουμε μακριά από προκαταλήψεις και ιδεοληψίες να μη μας ενδιαφέρουν οι σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας αλλά οι σχέσεις Εκκλησίας και Εθνους, αυτό το έχει ξεχάσει η Πολιτεία. Χρειάζεται ειλικρίνεια αμεσότητα και εμπιστοσύνη» στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας. «Πρέπει να ανεβάσουμε τον πήχη ψηλά να μην ασχολούμαστε με τα μικρά και τις γκρίνιες», σημείωσε με νόημα.

Στο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής υπογράμμισε ότι οι σχέσεις με την πολιτεία απασχολούν την Εκκλησία και έκανε λόγο για «μια ευκαιρία να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να ξεκαθαρίσουμε τις θέσεις μας, να πούμε σε όλους ότι είμαστε μια οικογένεια, να συνεργαστούμε προς όφελος του λαού μας».

«Με τις επώδυνες για την κοινωνία μας καταστάσεις, όλοι πρέπει να κάνουμε είδος απολογισμού, να αντλήσουμε εμπειρίες, έτσι ώστε να μπορέσει να ορθοποδήσει κάθε θεσμός, να δώσουμε όλοι το δικό μας αποτύπωμα στις συζητήσεις που γίνονται», απάντησε με τη σειρά του ο κ.Βούτσης.

Εξερχόμενος της αίθουσας της Ολομέλειας ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε ο «αγιασμός αυτός να είναι δημιουργικός, να φωτίσει κι εμάς στους αρχιερείς, να φωτίσει και τους βουλευτές μας, να φωτίσει και τον λαό μας, ώστε να πάμε μπροστά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...