313
|

Κατσίκης: «Δεν ψηφίζω την ταυτότητα φύλου – αν μου το ζητήσουν θα παραιτηθώ»

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2017, 09:38

Κατσίκης: «Δεν ψηφίζω την ταυτότητα φύλου – αν μου το ζητήσουν θα παραιτηθώ»

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2017, 09:38

Τη διαφοροποίησή του από τη γραμμή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο θέμα του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ταυτότητα φύλου επιβεβαίωσε την Παρασκευή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Κατσίκης, ο οποίος ήδη είχε εκφράσει τη διαφωνία του και στις επιτροπές της Βουλής επικαλούμενος μεταξύ άλλων το άβατο του Αγίου Ορους.

Ο κ. Κατσίκης μάλιστα, αποκάλυψε ότι και άλλοι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, απειλώντας την κυβέρνηση με μια κοινοβουλευτική ήττα -δεδομένης της γνωστής απόφασης της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να μη βοηθούν τον ΣΥΡΙΖΑ να περνά νόμους που δεν θέλουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. Το Ποτάμι πάντως θα ψηφίσει, το επανέλαβε το πρωί ο Σταύρος Θεοδωράκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς δεν παίζουμε με τις ζωές των ανθρώπων».

Ως γνωστόν το νομοσχέδιο του Σταύρου Κοντονή (που εμπεριέχει και μια αμφιλεγόμενη ρύθμιση για την «Τουρκική Ενωση Ξάνθης») είχε αποσυρθεί άρον άρον την περασμένη εβδομάδα όταν κατέστη σαφές ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα το ψηφίσουν. Υστερα όμως από τη στήριξη που παρείχαν ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Πάνο Καμμένο για τις συνομιλίες με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη και το καζίνο στο Λονδίνο, καταγράφηκε επισήμως μια μεταστροφή των Ανεξ. Ελλήνων. Οχι όλων προφανώς…

«Θα το καταψηφίσω το νομοσχέδιο σε ότι αφορά τη διόρθωση του φύλου και τη νομική αναγνώριση αυτού» δήλωσε ο κ. Κατσίκης το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας ότι και άλλοι συνάδελφοι του από το κόμμα θα ψηφίσουν «όχι» για την αλλαγή φύλου.

«Εγώ σας λέω, λοιπόν, ότι η άποψη μου είναι ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα ψηφίσουν» ανέφερε επικαλούμενος την πάγια στάση των ΑΝΕΛ για ψήφο κατά συνείδηση: «Εχουμε αποφασίσει να ψηφίσουμε κατά συνείδηση. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι στο “όχι”».

Στην ερώτηση αν με την απόφασή του να καταψηφίσει την αλλαγή φύλου, τού ζητηθεί να αποχωρήσει από το κόμμα, ο ίδιος δήλωσε: «Αν μου ζητήσει ο πρόεδρος μου να παραιτηθώ και να παραδώσω την έδρα, θα το κάνω».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...