458
O Αλέξης Τσίπρας αγκαλιά με ένα αλεξανδρινό. Το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι; | INTIMENEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Μακεδόνες – Μακεδόνισσες»…

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 14 Δεκεμβρίου 2018, 22:45
O Αλέξης Τσίπρας αγκαλιά με ένα αλεξανδρινό. Το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι;
|INTIMENEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Μακεδόνες – Μακεδόνισσες»…

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 14 Δεκεμβρίου 2018, 22:45

Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που γίνεται από το απόγευμα της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη. Κάπου 100 άτομα διαδηλωτές «για το Μακεδονικό» κυνηγιούνται με αστυνομικούς μέσα στα στενά του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Καμιά εξηνταριά αντιεξουσιαστές αράζουν γύρω από την Καμάρα, αλλά δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής να κουνηθούν από το στέκι τους. Ίσως αργότερα, ποιος ξέρει; Ο Τσίπρας μιλάει σε ένα Παλαί Ντε Σπορ (Αλεξάνδρειο Μέλαθρο) που δεν γέμισε. Η ομιλία του άρχισε με καθυστέρηση 90 λεπτών. Ένας τύπος (ένας, μόνον!) σηκώθηκε στο Παλαί στην αρχή της ομιλίας και τραγούδησε τον πρώτο στίχο από το «Μακεδονία ξακουστή» πριν του φωνάξει ένα πλήθος ακροατών «ουουουου!» και τον βγάλουν σηκωτό έξω.

Η Θεσσαλονίκη δεν λειτουργεί, Παρασκευή βράδυ. Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον Πρωθυπουργό και ο φόβος των επεισοδίων έχουν κρατήσει τους δρόμους κλειστούς. Ενας τεράστιος αριθμός αστυνομικών επιστρατεύτηκε και φαίνεται ότι οι φόβοι και οι φήμες που ακούγονταν για επεισόδια είχαν έντονο το στοιχείο της υπερβολής. Έγιναν κάποια επεισόδια, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ήταν όσο εκτεταμένα θα περίμενε κάποιος.

Στη μιάμιση ώρα που ο κόσμος περίμενε τον Πρωθυπουργό μέσα στο Παλαί, άκουγε Νταλάρα και ποντιακά. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στην εξέδρα με την ηχητική υπόκρουση του «Bella Ciao». Όπως και να το κάνεις, μια trendy νότα είναι πάντα απαραίτητη, ακόμη και στις κομματικές συγκεντρώσεις.

Διαβάστε: Περιμένοντας τον Τσίπρα

Ο Πρωθυπουργός έβγαλε από το μανίκι τη Νοβάρτις, τον Λαμπράκη, τους Γκοτζαμάνηδες και τα τρίκυκλα, τον Εμφύλιο και τα ξερονήσια. Μοίρασε τον κόσμο, «εσείς οι δικοί μου είστε το φως, εσείς οι όχι δικοί μου είστε το σκοτάδι». Τόνισε ότι «ο δημοκρατικός λαός της Μακεδονίας στέλνει σήμερα μήνυμα αντίστασης, ελευθερίας, δημοκρατίας», σε αντίθεση με τους άλλους. «Δεν θα επιτρέψουμε στους απατεώνες της πολιτικής που λεηλάτησαν τη πατρίδα μας και την έριξαν στα βράχια της χρεοκοπίας, να ντύνονται σήμερα με χλαμύδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι χέρι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής», είπε.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες για «εθνομηδενισμό» και «μειοδοσία» και υπερασπίστηκε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κι απευθύνθηκε στο ακροατήριο με τη φράση «Μακεδόνες και Μακεδόνισσες». Ώρες είναι να βγει ο Ζάεφ να διαμαρτυρηθεί γι αυτό.

Φάμελος και Παππάς γελάνε με κάτι στο κινητό
Η Τζάκρη στα κόκκινα, ενθουσιασμένη
Η Μπαζιάνα κρατιέται σφιχτά με τη Νοτοπούλου
Ο Τζανακόπουλος με τις κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ. Στο μέσο, με το μίνι, η Αχτσιόγλου

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να φανεί «Makedonia friendly» ο Τσίπρας, στο τέλος της ομιλίας, αντί ανθοδέσμης, του έδωσαν ένα άχαρο γλαστράκι με φυτό «αλεξανδρινό». Εδώ γελάνε, που λένε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...