324
Ο Λουίς Ενρίκε είδε τους ποδοσφαιριστές του να συντρίβουν την αδύναμη Κόστα Ρίκα στην πρεμιέρα του Μουντιάλ | Reuters

Λουίς Ενρίκε: Σεξ ναι, αλλά όχι και όργια πριν τους αγώνες

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2022, 17:55
Ο Λουίς Ενρίκε είδε τους ποδοσφαιριστές του να συντρίβουν την αδύναμη Κόστα Ρίκα στην πρεμιέρα του Μουντιάλ
|Reuters

Λουίς Ενρίκε: Σεξ ναι, αλλά όχι και όργια πριν τους αγώνες

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2022, 17:55

Ο Λουίς Ενρίκε, ο προπονητής της εθνικής Ισπανίας –η οποία πραγματοποίησε εντυπωσιακή πρεμιέρα στο Μουντιάλ πετυχαίνοντας επτά γκολ εναντίον της Κόστα Ρίκα–, μίλησε ανοιχτά για το τι επιτρέπει και τι όχι στους ποδοσφαιριστές του που βρίσκονται στο Κατάρ.

Ο ισπανός τεχνικός αποκάλυψε ότι δεν θα τον ενοχλούσε αν οι παίκτες του έκαναν σεξ κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, ωστόσο έθεσε τις κόκκινες γραμμές του, που αφορούν σε… όργια.

Οι δηλώσεις του πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα μεταδόθηκαν και από τους Times του Λονδίνου, που εστίασαν στο γεγονός ότι ο επιθετικός της ομάδας Φεράν Τόρες –ο οποίος σκόραρε δύο γκολ στην πρεμιέρα της Ισπανίας στο Μουντιάλ– είναι ζευγάρι με την κόρη του Ενρίκε.

«Δεν με πειράζει αν οι παίκτες κάνουν σεξ τη νύχτα πριν τους αγώνες, αλλά “τραβάω μια γραμμή” στα όργια» είπε χαρακτηριστικά ο ισπανός κόουτς. «Είναι γελοίο να το απαγορεύσω. Είναι κάτι που θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό. Αν συμμετείχες σε όργιο τη νύχτα πριν τον αγώνα, τότε προφανώς αυτό δεν είναι ιδανικό. Αλλά και όταν είσαι προπονητής συλλόγου, οι παίκτες είναι στο σπίτι τους το βράδυ πριν τον αγώνα, και αυτό φυσικά δεν με ανησυχεί καθόλου.

«Αν είναι κάτι που κάνουν, αυτό σημαίνει ότι το χρειάζονται και το θέλουν, αλλά επαναλαμβάνω, σε λογικά πλαίσια. Ο καθένας με τη σύντροφό του. Είναι φυσιολογικό. Οταν εγώ ήμουν ποδοσφαιριστής, αν ήμουν στο σπίτι πριν από ένα παιχνίδι, με τη γυναίκα μου κάναμε αυτό που έπρεπε», συμπλήρωσε.

Ο Λουίς Ενρίκε φαίνεται ότι ακολουθεί μια πιο προοδευτική λογική από τους αντίστοιχους προπονητές «παλαιάς κοπής». Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Φάμπιο Καπέλο, πρώην προπονητής της Αγγλίας, ο οποίος στο παρελθόν είχε τιμωρήσει τους ποδοσφαιριστές του επειδή έκαναν σεξ κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική.

Ο θρύλος του αθλήματος –αλλά και της καλής ζωής–, πάντως, ο Τζορτζ Μπεστ, είχε πει ότι «ποτέ δεν κατάλαβα ότι (σ.σ. το σεξ πριν τους αγώνες) είχε οποιαδήποτε επίδραση στις εμφανίσεις μου», ενώ είχε προσθέσει ότι «θα ήταν καλύτερο να μην γίνεται μία ώρα πριν τον αγώνα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...