379
Ο Λίαμ Σκάρλετ κατά τη διάρκεια πρόβας για την Οπερα της Πολωνίας | Teatr Wielki - Opera Narodowa/Facebook

Λονδίνο: Σοκ στον κόσμο του μπαλέτου από τον ξαφνικό θάνατο διάσημου χορογράφου

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2021, 18:30
Ο Λίαμ Σκάρλετ κατά τη διάρκεια πρόβας για την Οπερα της Πολωνίας
|Teatr Wielki - Opera Narodowa/Facebook

Λονδίνο: Σοκ στον κόσμο του μπαλέτου από τον ξαφνικό θάνατο διάσημου χορογράφου

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2021, 18:30

Ενας από τους γνωστότερους χορογράφους της Βρετανίας, αλλά και διεθνώς, ο Λίαμ Σκάρλετ, πέθανε ξαφνικά την Παρασκευή, σε ηλικία 35 ετών.

Οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να αυτοκτόνησε, καθώς η καριέρα του στον κόσμο του μπαλέτου είχε διακοπεί απότομα, έπειτα από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Σκάρλετ ήταν χορογράφος του Βασιλικού Μπαλέτου της Βρετανίας, όταν αποπέμφθηκε από τον οργανισμό πέρυσι τον Μάρτιο, παρ’ όλο που η επτάμηνη έρευνα ανεξάρτητων ερευνητών δεν βρήκε αποδείξεις ότι είχε ζητήσει από μαθητές της Ακαδημίας να του στείλουν γυμνές φωτογραφίες τους.

Ο Λίαμ Σκάρλετ σε πρόβες για το μπαλέτο στου Σαν Φρανσίσκο, το 2014 (San Francisco Ballet/Facebook)

Οι καταγγελίες είχαν σοκάρει τον κόσμο του μπαλέτου, οδηγώντας και άλλους οργανισμούς να διακόψουν κάθε σχέση μαζί του, ανάμεσά τους και το Μπαλέτο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Την περασμένη εβδομάδα, το Βασιλικό Θέατρο της Δανίας ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει τις παραστάσεις του μπαλέτου του «Φρανκεστάιν», με χορογράφο τον Σκάρλετ, έπειτα από καταγγελίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, για περιστατικά παρενόχλησης σε χορευτές το 2018 και ’19.

Ενας πρώην χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου είπε στους Times ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η ιστορία με το δανέζικο μπαλέτο. Υπήρχαν φήμες ότι άλλοι οργανισμοί τού είχαν ζητήσει να δουλέψει για αυτούς μόνο αν δεχόταν να αποκηρύξει τη συμπεριφορά του και να εργαστεί υπό συγκεκριμένους όρους, τους οποίους δεν δέχθηκε.

Στιγμιότυπο από την παράσταση «Η Λίμνη των Κύκνων», που ανέβηκε από το Βασιλικό Μπαλέτο της Μαδρίτης, σε χορογραφία του Λίαμ Σκάρλετ, τον Ιούλιο του 2018 -EPA/JAVIER DEL REAL / ROYAL THEATRE HANDOUT

Ο Κέβι Ο’Χέιρ, διευθυντής του βρετανικού Βασιλικού Μπαλέτου, είπε: «Η είδηση του θανάτου του Λίαμ είναι σοκαριστική για τον μικρόκοσμό μας. Ηταν τρομερά ταλαντούχος, είχε δημιουργήσει πολύ πετυχημένα έργα για το Βασιλικό Μπαλέτο και άλλους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Είχε μακρά ιστορία μαζί μας και η σχέση του με εμάς είχε τερματιστεί τον περασμένο Μάρτιο, έπειτα από ανεξάρτητη έρευνα. Οι λεπτομέρειες της έρευνας παραμένουν εμπιστευτικές, για να προστατέψουν όλους τους εμπλεκόμενους και μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και προσφέρθηκε στήριξη και συμβουλευτικές υπηρεσίες από ειδικούς σε όλους. Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω προς το παρόν σε αυτή την πολύ ευαίσθητη στιγμή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...