374
Καπνός υψώνεται στην ύπαιθρο του Λιβάνου μετά από χτύπημα των Ισραηλινών (φωτογραφία αρχείου) | EPA/ATEF SAFADI

Λίβανος: Διοικητή της Χεζμπολάχ σκότωσαν οι Ισραηλινοί – απάντησαν οι σιίτες

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2024, 15:02
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/04/2024, 18:55
Καπνός υψώνεται στην ύπαιθρο του Λιβάνου μετά από χτύπημα των Ισραηλινών (φωτογραφία αρχείου)
|EPA/ATEF SAFADI

Λίβανος: Διοικητή της Χεζμπολάχ σκότωσαν οι Ισραηλινοί – απάντησαν οι σιίτες

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2024, 15:02
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/04/2024, 18:55

Νέα επίθεση στο έδαφος του Λιβάνου πραγματοποίησε την Τρίτη το Ισραήλ, «εξουδετερώνοντας» υψηλόβαθμο διοικητή της Χεζμπολάχ, όπως ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF).

Πρόκειται για τον Ισμαήλ Γιουσέφ Μπαζ, ο οποίος στοχοποιήθηκε ενώ βρισκόταν εν κινήσει με το όχημά του στο παραλιακό μέτωπο του Λιβάνου, στην πόλη Άιν Μπάαλ.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ήταν διοικητής του παράκτιου τομέα της Χεζμπολάχ και ανώτερος αξιωματούχος σε διάφορες θέσεις της στρατιωτικής πτέρυγας της οργάνωσης.

«Ο Ισμαήλ συμμετείχε στην προώθηση και τον σχεδιασμό εκτοξεύσεων πυραύλων και αντιαρματικών πυραύλων προς το Ισραήλ από την παράκτια περιοχή του Λιβάνου. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, οργάνωσε και σχεδίασε μια σειρά από τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ», ανακοίνωσε ο στρατός.

Οι IDF έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης.

«Απάντησε» η Χεζμπολάχ

Την Τετάρτη, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι έθεσε στο στόχαστρο θέση διοίκησης του ισραηλινού στρατού στο βόρειο Ισραήλ, στα σύνορα με τον νότιο Λίβανο, «ανταπαντώντας» στον θάνατο του διοικητή και άλλων δύο μελών της από το Ισραήλ, την Τρίτη.

Ισραηλινοί στρατιώτες και διασώστες κοντά στο σημείο της επίθεσης της Χεζμπολάχ, στο βόρειο Ισραήλ, την Τετάρτη – REUTERS/Avi Ohayon

Οι μαχητές της Χεζμπολάχ «πραγματοποίησαν πολύπλοκη επιχείρηση με κατευθυνόμενους πυραύλους και εκρηκτικά drones εναντίον της θέσης διοίκησης ενός λόχου αναγνώρισης» του ισραηλινού στρατού, «ανταπαντώντας στη δολοφονία από τον εχθρό πολλών μελών της αντίστασης στο Άιν Μπάαλ και στην Τσεχαμπίγε», στον νότιο Λίβανο, ανέφερε ανακοίνωση της φιλοϊρανικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ένα drone της Χεζμπολάχ έπεσε σε κτίριο σε κοινότητα του βόρειου Ισραήλ, τραυματίζοντας τουλάχιστον 14 στρατιώτες, οι έξι σοβαρά.

«Τις τελευταίες ώρες, ένας αριθμός αντιαρματικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών ταυτοποιήθηκαν καθώς διέσχιζαν τα σύνορα από το έδαφος του Λιβάνου προς το χωριό Αραμπ αλ-Αράμσε στο βόρειο Ισραήλ», ανακοίνωσε ο στρατός. «Εξι στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά, δύο φέρουν μετρίου βαθμού τραύματα και οι άλλοι δύο ελαφρά», διευκρίνισε.

Νωρίτερα, η υπηρεσία πρώτων βοηθειών είχε ανακοινώσει ότι υπάρχουν 14 τραυματίες από πλήγμα. Το ιατρικό κέντρο της Γαλιλαίας είχε ανακοινώσει ότι «14 τραυματίες, εκ των οποίων δύο βαριά, μεταφέρθηκαν από το χωριό Αραμπ αλ-Αράμσε».

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ισραηλινή στρατιωτική εγκατάσταση στο Αραμπ αλ-Αράμσε σε απάντηση για τη δολοφονία από το Ισραήλ μελών και διοικητών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...