362
|

Κυβέρνηση: Θα πληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα 312.500 ευρώ για το «City Plaza»;

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2020, 10:47
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/12/2020, 11:12

Κυβέρνηση: Θα πληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα 312.500 ευρώ για το «City Plaza»;

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2020, 10:47
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/12/2020, 11:12

Η καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση του ξενοδοχείου «City Plaza» που επί χρόνια τελούσε υπό «κατάληψη» υπό την ανοχή του ελληνικού κράτους, είναι χαρακτηριστική της κατάστασης που τελούσε η χώρα στα χρόνια της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπου όλα ήταν σχετικά, ακόμα και το δικαίωμα της ιδιοκτησίας.

Επίσης κρύβει και μια ειρωνεία. Το ΕΔΑΔ δικαίωσε για την ιδιοκτήτρια Αλίκη Παπαχελά, η οποία όπως κάποτε εμφανιζόταν ως υποστηρικτής των καταλήψεων προτού καταλάβει ότι αυτή τη φορά η κατάληψη αφορούσε δικό της χώρο και έτσι κίνησε τις διαδικασίες για να δικαιωθεί.

Ολη αυτή την κατάσταση έσπευσε να καταδείξει και με δήλωσή του την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι η κατάληψη έληξε τον Ιούλιο του 2019, μόλις οι καταληψίες κατάλαβαν ότι η νέα κυβέρνηση θα εφάρμοζε τον νόμο και θα παρέδιδε το κτίριο στον νόμιμο ιδιοκτήτη του. Αναρωτιέται όμως, ευλόγως, ο κ. Πέτσας αν το πρόστιμο που επέβαλε το ΕΔΑΔ στη χώρα μας θα το πληρώσει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ που με την αβελτηρία του άφηνε το ξενοδοχείο της οδού Αχαρνών να τελεί υπό κατάληψη μεταναστών και «αλληλέγγυων».

«Η κατάληψη, για τρία ολόκληρα χρόνια, του ξενοδοχείου “City Plaza” είναι μια κωμικοτραγική υπόθεση που ξεγυμνώνει την ανευθυνότητα και την ανεπάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να συμπληρώσει:

«Μια κατάληψη που έληξε στις 10 Ιουλίου 2019, μόλις δηλαδή έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, προφανώς επειδή οι “αλληλέγγυοι καταληψίες” γνώριζαν ότι η νέα Κυβέρνηση θα έκανε αυτό που έπρεπε. Χθες τo Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για την κατάληψη. Ο λογαριασμός; 312.500 ευρώ. Θα τον πληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανεύθυνη συμπεριφορά του; Ή θα τον φορτώσει και αυτόν στους φορολογούμενους;».

Λίγο αργότερα, σε τηλεοπτική εμφάνισή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε αν θα στείλει η κυβέρνηση τον λογαριασμό στην Κουμουνδούρου. «Θα περιμένουμε να δούμε πρώτα τι θα μας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπενθυμίζοντας ότι η καταδίκη της χώρας σε αυτήν την υπόθεση «είναι για αδράνεια».

Το 2016 το ξενοδοχείο καταλήφθηκε και μετατράπηκε σε χώρο στέγασης προσφύγων. Την κατάληψη διοργάνωσε μια κίνηση που αποκαλείτο Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες. Τον Ιούλιο του 2019 οι καταληψίες παρέδωσαν τα κλειδιά του ξενοδοχείου στους πρώην εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...