326
Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης στο συλλαλητήριο του περασμένου Φεβρουαρίου για τη Μακεδονία | INTIMEnews

Ξυλοδαρμός Μπουτάρη: Τι κατέθεσε ο Ψωμιάδης ως ύποπτος αξιόποινων πράξεων

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2018, 19:43
Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης στο συλλαλητήριο του περασμένου Φεβρουαρίου για τη Μακεδονία
|INTIMEnews

Ξυλοδαρμός Μπουτάρη: Τι κατέθεσε ο Ψωμιάδης ως ύποπτος αξιόποινων πράξεων

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2018, 19:43

Ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων κατέθεσε τη Δευτέρα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, για την άγρια επίθεση που δέχθηκε προ εβδομάδων ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης στην εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, για τον εντοπισμό των φυσικών και ηθικών αυτουργών της επίθεσης.

Ο  κ. Ψωμιάδης ελέγχεται για πρόκληση σε τέλεση εγκλήματος και εξύβρισης, μετά τις απαράδεκτες εκφράσεις που χρησιμοποίησε για τον Γιάννη Μπουτάρη, αποκαλώντας τον «πολιτικό τραβέλι» και «χολέρα» για την πόλη της Θεσσαλονίκης, που «ξεπούλησε την Μακεδονία».

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται το κατά πόσο οι εν λόγω δηλώσεις διέγειραν το πλήθος να κινηθεί εναντίον του δημάρχου.

«Υπήρχε ένας ενορχηστρωτής που κάθε τόσο έδινε συνθήματα σε άτομα να φωνάζουν βρισιές εναντίον μου. Κάποια στιγμή χτύπησε παλαμάκια και τα άτομα μαζεύτηκαν γύρω μου… Εβλεπα κάποιους που παρακινούσαν τον κόσμο να φωνάζει συνθήματα. Και μετά συνειδητοποίησα ότι τα εν λόγω άτομα άρχισαν να με πλησιάζουν… Ενιωσα έναν κλοιό να με σφίγγει και με προτροπή των συνοδών μου αρχίσαμε να απομακρυνόμαστε», είχε πει ο Γιάννης Μπουτάρης στην κατάθεσή του στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο τον περασμένο Μάιο, κατονομάζοντας τον Παναγιωτη Ψωμιαδη ως έναν εκ των υβριστών του: «Ακουσα μόνο που με έβρισε ο κ. Ψωμιαδης. Μετά πιο κάτω κάποιοι έβριζαν απο διάφορα σημεία».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε υπόμνημα που υπέβαλε, ο πρώην περιφερειάρχης αρνείται κάθε εμπλοκή στο περιστατικό, ισχυριζόμενος ότι οι επίμαχες δηλώσεις του δεν ήταν υβριστικές, αλλά προϊόν “πολιτικής κριτικής” στο πρόσωπο του Γιάννη Μπουτάρη. Με την επισήμανση επίσης ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν σε μακρινή απόσταση από το σημείο της επίθεσης, υποστηρίζει εξάλλου πως δεν γνωρίζει κανέναν από τους κατηγορούμενους ως δράστες της επίθεσης.

Πηγές της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που επικαλείται το Πρακτορείο, δεν επιβεβαίωσαν εάν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του κ. Ψωμιάδη, ενώ ο συνήγορός του, Γιώργος Νικολακόπουλος, δήλωσε πως από ό,τι γνωρίζει, δεν έχουν απαγγελθεί μέχρι στιγμής κατηγορίες σε βάρος του εντολέα του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...