426
|

Τα εγκλήματα της Ουκρανίας

Avatar Αχιλλέας Πατσούκας 31 Οκτωβρίου 2014, 16:09

Τα εγκλήματα της Ουκρανίας

Avatar Αχιλλέας Πατσούκας 31 Οκτωβρίου 2014, 16:09

Με το να μπεις στη διαδικασία να συγκρίνεις εγκλήματα μεταξύ τους, άθελά σου διαπράττεις και εσύ ένα ακόμα και μάλιστα μεγαλύτερο έγκλημα. Διαβάζω και παρακολουθώ μέσω διαδικτύου, καθώς στη Μόσχα δεν βλέπω ελληνική τηλεόραση, τις καθημερινές αναφορές και ανακοινώσεις των περισσότερων κομμάτων, αλλά και ακτιβιστών για τη μάχη που δίνουν οι Κούρδοι στο Κομπάνι απέναντι στους Τζιχαντιστές, και για το μεταναστευτικό κύμα που μέχρι στιγμής έχει συμπαρασύρει περισσότερους από 150.000 Κούρδους πρόσφυγες.

Πραγματικά πολλά μπράβο για τον ηρωικό τους αγώνα απέναντι στον παρανοϊκό τρομοκρατικό εφιάλτη. Τη στιγμή όμως που όλα αυτά διαδραματίζονται στο Κομπάνι, σε μια χώρα της Ευρώπης, που φιλοδοξεί μάλιστα να μπει στην ΕΕ το 2020, καθημερινά έρχονται στο φως σπαρακτικές ειδήσεις για τις οποίες η διεθνής κοινότητα φαίνεται να μην έχει τη διάθεση να χαλάσει τη ζαχαρένια της.

Ο λόγος για τα εγκλήματα, όμοια με εκείνα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που διαδραματίζονται στην Ουκρανία. Με ανακοίνωσή του χθες ο αυτοαποκαλούμενος πρωθυπουργός της “Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ” Αλεξάντερ Ζαχάρτσενκο αποκάλυψε πως βρέθηκαν γύρω από την πόλη Κρασνοαρμέισκ τα πτώματα 286 γυναικών, οι οποίες αγνοούνταν από τις ημέρες που στην πόλη είχαν εισβάλει τα ουκρανικά στρατεύματα. Οι γυναίκες, η ηλικία των οποίων ήταν μεταξύ 18 και 25 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία πριν δολοφονηθούν είχαν βιαστεί. Η νέα ανακάλυψη ομαδικών τάφων στο Ντονέτσκ ανεβάζει τον αριθμών των βιασμένων και δολοφονημένων γυναικών σε 400. Την ίδια στιγμή συνεχείς είναι οι πληροφορίες που φτάνουν και από τη Μαριούπολη, την καρδιά των Ελλήνων ομογενών της Ουκρανίας, οι οποίες υποστηρίζουν πως ο ουκρανικός στρατός μαζί με ένοπλους παρακρατικούς έχουν αναγάγει τους βιασμούς γυναικών σε καθημερινό σπορ. Για τις παραπάνω μάλιστα καταγγελίες ο ηγέτης των ρωσόφωνων ανταρτών ζήτησε για μια ακόμα φορά την αποστολή παρατηρητών του ΟΗΕ προκειμένου να δουν από κοντά τα εγκλήματα.

Τη στιγμή που η σοκαριστική αυτή είδηση έβλεπε το φως της δημοσιότητας, εκατοντάδες Ουκρανοί συνέχιζαν να διασχίζουν τα ουκρανορωσικά σύνορα, με το συνολικό αριθμό των προσφύγων ο οποίος από τη μέρα που ξέσπασε ο εμφύλιος στην Ουκρανία μέχρι και χθες να έχει εγκαταλείψει τα σπίτια του να αγγίζει τις 900.000. Άγνωστο γιατί και πλην ελαχίστων φωνών στην ΕΕ τα εγκλήματα που διαπράττονται στην Ανατολική Ουκρανία μέχρι στιγμής δεν έχουν απασχολήσει σοβαρά καμία κυβέρνηση της Ευρώπης. Όσο για τους 900.000 πρόσφυγες της Ανατολικής Ουκρανίας; Φαίνεται πως με τη στάση της η ΕΕ συμμερίζεται την άποψη της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, σύμφωνα με την οποία “οι πρόσφυγες της Ανατολικής Ουκρανίας περνούν τα ρωσικά σύνορα για να εισπνεύσουν ορεινό αέρα του Ροστόφ”. Για την ιστορία και τη γεωγραφική τάξη, το ψηλότερο μέρος του Ροστόφ δεν υπερβαίνει τα 200 μέτρα ύψος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News