284
Ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δεν μάσησε τα λόγια του για όσους διαδηλώνουν βιαιοπραγώντας κατά αστυνομικών και άλλων | REUTERS/Piroschka van de Wouw

«Καθαρή βία των ηλιθίων» τα επεισόδια κατά των περιοριστικών μέτρων, λέει ο Μαρκ Ρούτε

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2021, 14:54
Ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δεν μάσησε τα λόγια του για όσους διαδηλώνουν βιαιοπραγώντας κατά αστυνομικών και άλλων
|REUTERS/Piroschka van de Wouw

«Καθαρή βία των ηλιθίων» τα επεισόδια κατά των περιοριστικών μέτρων, λέει ο Μαρκ Ρούτε

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2021, 14:54

Οι ταραχές που σημειώνονται (εδώ, εδώ και εδώ) στην Ολλανδία από την Παρασκευή είναι πράξεις «καθαρής βίας» εκ μέρους «ηλιθίων». Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της χώρας Μαρκ Ρούτε.

«Αυτό που είδαμε αυτό το Σαββατοκύριακο είναι καθαρή βία» δήλωσε ο Ρούτε ο οποίος προσέθεσε πως «δεν θα αποδεχθώ ποτέ ηλίθιοι» να βιαιοπραγούν απέναντι στις δυνάμεις της τάξης «υπό το πρόσχημα ότι είναι δυσαρεστημένοι» λόγω των υγειονομικών περιορισμών για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην Ολλανδία, το βράδυ της Κυριακής ξέσπασαν ταραχές για τρίτη μέρα στη σειρά, με τους συλληφθέντες να φτάνουν τους 145, σύμφωνα με την αστυνομία και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Είναι καθαρές εκρήξεις βίας που στρέφονται κατά των αστυνομικών μας, κατά των πυροσβεστών μας, κατά ανθρώπων σε ασθενοφόρα, αυτό δεν έχει καμία σχέση με διαδήλωση»  είπε ο Ρούτε, σύμφωνα με το RTL Nieuws.

«Η αστυνομία και η δικαιοσύνη θα κάνουν ό,τι βρίσκεται στην εξουσία τους προκειμένου εκείνοι που είναι πίσω από αυτό να λογοδοτήσουν», συνέχισε.

Η Ολλανδία επανέφερε την περασμένη εβδομάδα ένα μερικό lockdown προκειμένου να αντιμετωπίσει μια έκρηξη των μολύνσεων της Covid-19, με μια σειρά υγειονομικών περιορισμών που επηρεάζουν κυρίως τον τομέα της εστίασης που θα πρέπει να κλείνει στις 20:00.

«Αντιλαμβάνομαι πως υπάρχουν πολλές εντάσεις στην κοινωνία γιατί οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε όλη τη δυστυχία του κορονοϊού τόσο καιρό τώρα, και ως πρωθυπουργός, ως φιλελεύθερος, θα αγωνίζομαι πάντα για να γίνονται διαδηλώσεις σε αυτή τη χώρα, στο πλαίσιο της δημοκρατίας μας, του κράτους δικαίου μας» είπε ο Ρούτε.

«Αλλά αυτό που δεν θα δεχθώ ποτέ, είναι ηλίθιοι να χρησιμοποιούν καθαρή βία εναντίον ανθρώπων που βρίσκονται επί του πεδίου μπροστά σε εσάς και σε εμένα κάθε μέρα… υπό το πρόσχημα ότι είναι δυσαρεστημένοι» προσέθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...