382
Αστυνομικός στη Βιέννη συλλαμβάνει διαδηλωτή κατά των μέτρων της αυστριακής κυβέρνησης | REUTERS/Leonhard Foeger

Νέες διαδηλώσεις κατά των μέτρων για την πανδημία σε Ολλανδία, Αυστρία, Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2021, 11:59
Αστυνομικός στη Βιέννη συλλαμβάνει διαδηλωτή κατά των μέτρων της αυστριακής κυβέρνησης
|REUTERS/Leonhard Foeger

Νέες διαδηλώσεις κατά των μέτρων για την πανδημία σε Ολλανδία, Αυστρία, Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2021, 11:59

Διαδηλώσεις, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις ήταν επεισοδιακές, έγιναν το Σάββατο σε ευρωπαϊκές χώρες, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, από όσους αντιτίθενται στα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις τους.

Στην Ολλανδία, διαδηλωτές στη Χάγη επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με πυροτεχνήματα ενώ έβαλαν φωτιά σε ποδήλατα. Σε μία περίπτωση έριξαν πέτρες σε ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε ασθενή. Επεισόδια καταγράφηκαν ακόμη και σε ποδοσφαιρικά γήπεδα. Δύο αγώνες, που διεξάγονται χωρίς θεατές λόγω της πανδημίας, διακόπηκαν για λίγη ώρα όταν οπαδοί μπήκαν στο γήπεδο.

Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών με έφιππους αστυνομικούς, σκύλους και γκλομπ, ανέφερε το BBC. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι συνελήφθησαν, ενώ τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί.

Σοβαρά επεισόδια είχαν γίνει αργά την Παρασκευή στο Ρότερνταμ, όπου η αστυνομία άρχισε να πυροβολεί στον αέρα για να διαλύσει το πλήθος.  Ο δήμαρχος της πόλης μίλησε για «όργιο βίας» ενώ τουλάχιστον τρία άτομα νοσηλεύονται με τραύματα από σφαίρες.

Η Ολλανδία έχει επιβάλει από το περασμένο Σάββατο μερικό lockdown με κλειστά εστιατόρια και μπαρ από τις 20:00 και αθλητικές εκδηλώσεις χωρίς θεατές.

Φωτιές και επεισόδια στη Χάγη | telegraaf.nl

REUTERS/Eva Plevier
Διαδήλωση στο Αμστερνταμ κατά των μέτρων της ολλανδικής κυβέρνησης | REUTERS/Eva Plevier

Μεγάλες διαδηλώσεις έγιναν ακόμη στην Αυστρία (η οποία από τη Δευτέρα μπαίνει σε γενικό lockdown και ανακοίνωσε υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο), την Κροατία και την Ιταλία.

Στη Βιέννη δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους με σημαίες και συνθήματα όπως «αντίσταση!».

«Αρκετά στην Αυστρία» γράφει το πλακάτ των διαδηλωτών κατά των μέτρων στη Βιέννη | REUTERS/Leonhard Foeger

Παρόμοιο το σκηνικό και στο Ζάγκρεμπ, όπου διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα.

Στη Ρώμη διαμαρτυρίες είχαμε κατά του «πράσινου διαβατηρίου» που είναι απαραίτητο για τους χώρους εργασίας και τα μέσα μεταφοράς.

Διαδηλωτές κατά του «πράσινου διαβατηρίου» το Σάββατο στο Τορίνο | EPA/TINO ROMANO

Διαδηλώσεις που πήραν βίαιη τροπή σημειώθηκαν ακόμη και στην υπερπόντια γαλλική κτήση της Γουαδελούπης, στην Καραϊβική. Δεκάδες καταστήματα λεηλατήθηκαν ενώ άλλα πυρπολήθηκαν από διαδηλωτές κατά του «πράσινου διαβατηρίου» που εισήγαγε η γαλλική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...