378
Ο Κάβανο, με μάτια υγρά, στην Επιτροπή της Γερουσίας | Win McNamee/Pool via REUTERS

ΗΠΑ: (με δάκρυα) Ο Κάβανο δήλωσε αθώος για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2018, 23:47
Ο Κάβανο, με μάτια υγρά, στην Επιτροπή της Γερουσίας
|Win McNamee/Pool via REUTERS

ΗΠΑ: (με δάκρυα) Ο Κάβανο δήλωσε αθώος για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2018, 23:47

Ο υποψήφιος για το Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ, Μπρετ Κάβανο, απέρριψε “κατηγορηματικά και χωρίς καμία αμφιβολία” την κατηγορία ότι επιτέθηκε σεξουαλικά στην καθηγήτρια Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ όταν και οι δύο ήταν μαθητές λυκείου, πριν από 36 χρόνια.

Καταθέτοντας στην Επιτροπή της Γερουσίας, που λίγο νωρίτερα είχε ακούσει τη μαρτυρία της Φορντ, ο υπερσυντηρητικός δικαστής τόνισε ότι “είναι αθώος” και ότι “ποτέ δεν επιτέθηκε στη δρ. Φορντ ή σε οποιανδήποτε άλλη γυναίκα”.

Στη μακρά κατάθεσή του, που διακοπτόταν συχνά από κλάμα, ο Κάβανο μίλησε εκτεταμένα για την καριέρα του και την οικογένειά του, τονίζοντας ότι “ποτέ κανείς δεν τον κατηγόρησε για οποιουδήποτε είδους ανάρμοστη συμπεριφορά”.

Ο Κάβανο δεν αμφισβήτησε ότι η 51χρονη καθηγήτρια μπορεί πράγματι να έπεσε θύμα επίθεσης, αλλά όχι από αυτόν. Μάλιστα δάκρυσε, όταν είπε ότι η κόρη του τον παρότρυνε “να προσευχηθούν για αυτή τη γυναίκα”. Εξήγησε ότι δεν πήγαιναν στο ίδιο σχολείο με τη Φορντ, ούτε κινούνταν στους ίδιους κύκλους, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είχαν συναντηθεί κάποια στιγμή, σε κάποια εκδήλωση. Επέμεινε όμως ότι δεν συνέβη ποτέ η επίθεση για την οποία τον κατηγορεί η Φορντ, κάτι που, όπως είπε, επιβεβαιώνεται και από τη μαρτυρία μιας στενής φίλης της η οποία έχει δηλώσει ότι δεν τον γνωρίζει. Επισήμανε επίσης τα κενά στην κατάθεση της καταγγέλλουσας ενώ, όπως είπε, ο ίδιος έχει δώσει στην επιτροπή της Γερουσίας τα ημερολόγια του την εποχή εκείνη, όπου περιγράφονται λεπτομερώς οι δραστηριότητές του.

Ο δικαστής είπε ότι πράγματι κάποιες φορές ήπιε “πάρα πολλές μπίρες” αλλά δεν έφτασε σε σημείο να χάσει τις αισθήσεις του.

Ο Κάβανο χαρακτήρισε “εθνικό όνειδος” τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες σε βάρος του, επιμένοντας ότι δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητά του για το Ανώτατο Δικαστήριο. “Κανείς δεν θα με κάνει να αποσυρθώ από αυτή τη διαδικασία”, είπε οργισμένος.

“Ίσως να με νικήσετε στην τελική ψηφοφορία, αλλά δεν θα με κάνετε ποτέ να ρίξω λευκή πετσέτα, ποτέ”, είπε.

Χαρακτήρισε “τσίρκο” τα όσα συμβαίνουν και “συκοφαντίες” της τελευταίας στιγμής τις κατηγορίες σε βάρος του που έχουν ως σκοπό να τον τρομάξουν και να τον αναγκάσουν να αποσυρθεί. Οι αντιδράσεις για το πρόσωπό του ήταν “ένα υπολογισμένο και ενορχηστρωμένο πολιτικό πλήγμα που πυροδοτήθηκε από οργή εναντίον του Τραμπ”, υποστήριξε.

“Αυτή η ιστορία κατέστρεψε την οικογένειά μου και το καλό μου όνομα” είπε, υπό το βλέμμα της συζύγου του που καθόταν ακριβώς πίσω του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...