418
|

Εδώ Λονδίνο: Σίγουρα έχεις καταλάβει τι σημαίνει hipster;

Ξένια Μπολομύτη Ξένια Μπολομύτη 25 Ιουνίου 2013, 00:57

Εδώ Λονδίνο: Σίγουρα έχεις καταλάβει τι σημαίνει hipster;

Ξένια Μπολομύτη Ξένια Μπολομύτη 25 Ιουνίου 2013, 00:57

Όταν μας υποδέχεται ο Ιούνης με τις αχτίνες του ήλιου στρωμένες ολούθε, τότε ξέρεις ότι τα μεγάλα festival πλησιάζουν. Αυτή είναι η καταλληλότερη εποχή να ανακαλύψετε τη νέα τάση της μόδας σε μαγιό και κάθε είδους καλοκαιρινού αξεσουάρ. Δωρεάν, παρακαλώ. Πάρτε σβάρνα τα παρκάκια της γειτονιάς καθώς και τα πιο γνωστά -Hyde Park,Victoria Park- και σας υπόσχομαι (ε)ξωτικές εμπειρίες. Με τόση σάρκα, κοιλιακό και μπούτι έξω, όταν επέστρεφα σπίτι το Σάββατο νόμιζα πως δραπέτευα από τα «Σόδομα και Γόμορα». Μπουρλότο, που λέει και η Νοταρά!

29 Ιουνίου ανοίγει τις πύλες του το London Pride, το μεγαλύτερο ίσως event που διοργανώνεται στην Αγγλία κάθε χρόνο. Ξεκινάει το μεσημεράκι από Baker Street, Oxford Street, Regent Street και καταλήγει Trafalgar Square, χρώματα, αγκαλιές, χαμόγελα, το ουράνιο τόξο που δε σβήνει για 12 ώρες, περίπου. Το πολυπολιτισμικό χαλί της πόλης στα μουσικά του: 19 με 21 Ιουλίου, 75 καλλιτέχνες εναλλάσσουν ρυθμούς, δημιουργούν δονήσεις αλλεπάλληλες στο Lovebox Festival 2013 στο Victoria Park. Πάρτε μια γεύση εδώ . Από πρώτο χέρι σας λέω -μια και μένω δίπλα και με τη μουσική έχω σχέση μανίας/καταδίωξης- αξίζει να ζήσετε μια εμπειρία συλλογικής απόδρασης στα πιο ζωτικά κύτταρα του Λονδίνου. Γνήσια μαστούρα, φτιαγμένη από νότες. Η χαρά των hipsters!

Α, τώρα που το θυμήθηκα, ας γίνει λίγο ένα ξεκαθάρισμα περί hipster* και λοιπών «προτύπων» lifestyle γιατί μάλλον έχει παρεξηγηθεί ή υπερεκτιμηθεί τέλος πάντων (βλέπω και στην πατρίδα πως ξεφυτρώνουν τα «και καλά» χιπστερικά φιντανάκια μιας και είμαστε και χώρα που αγαπά τα μάλα το ιμιτασιόν, βεβαίως-βεβαίως). Εντάξει, παιδιά, μην τρελαίνεστε. Εδώ τουλάχιστον τον γνήσιο hipster τον μυρίζεις με τη μία. Δε χρειάζεται ούτε τηλεσκοπικά γυαλιά να φοράει, ούτε μουστάκι να αφήσει ή μούσι μισό μέτρο (εντάξει, αγαπώ μούσι αλλά η φλοκάτη έχει άλλη χρήση), ούτε να ξεσηκώσει τα charity για το πιο vintage αξεσουάρ, ούτε να πίνει το κοκτέιλ σε βάζο μαρμελάδας, ούτε να λεοπαρδαλίζει από τη μέση και κάτω, ούτε να ονομάζει «street art» τη δεξιόστροφη αποκλίνουσα κόκκινη γραμμή στον τοίχο. Όχι ότι δεν τους βρίσκεις και αυτούς, βρωμάει ο τόπος στο Dalston, Shoreditch, Hackney, εδώ και χρόνια. Οι άλλοι, οι γνήσιοι, σου κλείνουν το μάτι και οι ιστορίες τους ξεχειλίζουν αλήθεια, όχι υπαρξιακά κενά βάθους χιλιομέτρων.

Προς αποφυγή
1. fipster, fake hipster. Γιατί το fake πέθανε.
2. yupster, ανάμεσα σε yuppie και hipster. Γιατί το να δηλώνεις άεργος επειδή ο μπαμπάς στα στάζει χοντρά ώστε να επιλέγεις -χωρίς να ξέρεις τον λόγο- να είσαι αγνωστικιστής, προκαλεί γέλωτα, σαρδόνιο.
Λονδινάκι εφ’ όλης της ύλης. Καλοκαιρινό και προκλητικό. Καλώς ήρθατε και αυτό το καλοκαίρι.
* σημαίνει..

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News