285
Μπαλαρίνα χορεύει στο κέντρο της Times Square, κατά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων, φορώντας αντιασφυξιογόνα μάσκα | REUTERS/Andrew Kelly

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. οι νεκροί στην Ευρώπη και το 1 εκατ. στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2022, 17:41
Μπαλαρίνα χορεύει στο κέντρο της Times Square, κατά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων, φορώντας αντιασφυξιογόνα μάσκα
|REUTERS/Andrew Kelly

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. οι νεκροί στην Ευρώπη και το 1 εκατ. στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2022, 17:41

Πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω επιπλοκών της Covid-19 στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Ξεπεράσαμε ένα καταστροφικό ορόσημο, καθώς ο αριθμός των νεκρών λόγω της λοίμωξη που προκαλεί ο κορονοϊός και δηλώθηκαν από τις χώρες της Ευρώπης, ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Συνολικά, 2.002.058 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της Covid από τα 218.225.294 κρούσματα που καταγράφηκαν.

Το θετικό είναι ότι έπειτα από την έξαρση που καταγράφηκε τους χειμερινούς μήνες και μέχρι τα μέσα Μαρτίου, η πανδημία υποχώρησε στην Ευρώπη. Ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων μειώθηκε κατά 26% και 24% αντίστοιχα τις τελευταίες επτά ημέρες.

Στις ΗΠΑ

Μία ημέρα πριν, την Τετάρτη, οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει ότι ξεπέρασαν το όριο του 1 εκατομμυρίου νεκρών από Covid-19.

«Οφείλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές, όπως κάναμε με περισσότερα παρά ποτέ τεστ, εμβόλια και θεραπείες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Οι ΗΠΑ έχουν άρει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, για την οποία υπάρχει πλέον απλώς σύσταση ώστε να τη φορούν οι πολίτες στους εσωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφει άνοδο του αριθμού των κρουσμάτων, που οφείλεται κυρίως σε υποπαραλλαγές της μετάλλαξης Ομικρον.

Επειτα από δύο χρόνια πανδημίας, οι ΗΠΑ θέλουν να γυρίσουν τη σελίδα της Covid-19 και σε αυτό το πλαίσιο η Νέα Υόρκη μοιάζει να έχει επιστρέψει στο θρυλικό αναβρασμό της.

Νεοϋορκέζοι, καθώς και αμερικανοί, αλλά και ξένοι τουρίστες επιστρέφουν στα θέατρα του Μπροντγουέι, φωτογραφίζονται κάτω από τις τεράστιες ψηφιακές διαφημίσεις της Τάιμς Σκουέρ, ανεβαίνουν στο άγαλμα της Ελευθερίας, κάνουν βόλτες με άμαξα στο Σέντραλ Παρκ, πεζοί ή με ποδήλατο διασχίζουν τη γέφυρα του Μπρούκλιν και τρέχουν στα ωραιότερα μουσεία του βόρειου Μανχάταν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...