191
Ουκρανοί και Ρώσοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, και στο βάθος, ο Ερντογάν. Εικόνα από το «Ντολμά Μπαχτσέ» της Κωνσταντινούπολης, την Τρίτη | Murat Cetinmuhurdar/Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Κίεβο προς ουκρανούς διαπραγματευτές: «Μην φάτε, μην πιείτε, μην αγγίξετε επιφάνειες»

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2022, 12:15
Ουκρανοί και Ρώσοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, και στο βάθος, ο Ερντογάν. Εικόνα από το «Ντολμά Μπαχτσέ» της Κωνσταντινούπολης, την Τρίτη
|Murat Cetinmuhurdar/Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Κίεβο προς ουκρανούς διαπραγματευτές: «Μην φάτε, μην πιείτε, μην αγγίξετε επιφάνειες»

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2022, 12:15

Οι ουκρανοί διαπραγματευτές, που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη, για τις συνομιλίες με τη Ρωσία, «δεν πρέπει να φάνε ή να πιούνε κάτι», προειδοποίησε ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Συμβουλεύω όσους θα συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία να μην φάνε και να μην πιούνε τίποτα και κατά προτίμηση να μην ακουμπήσουν καμία επιφάνεια», είπε ο Κουλέμπα.

Χθες, η Wall Street Journal δημοσίευσε την πληροφορία ότι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς και ουκρανοί διαπραγματευτές έπεσαν θύματα δηλητηρίασης έπειτα από συνάντηση στο Κίεβο.

Οι συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας ξεκίνησαν νωρίτερα την Τρίτη στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη χωρίς χειραψίες μεταξύ των μελών των δύο αντιπροσωπειών.

Οι δύο αντιπροσωπείες κάθονται απέναντι η μία από την άλλη σε ένα μεγάλο τραπέζι. Στις συνομιλίες συμμετέχει και ο Αμπράμοβιτς.

Σφραγισμένα τα μπουκάλια νερό των ουκρανών διαπραγματευτών στο τραπέζι του «Ντολμά Μπαχτσέ» – Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας -οι πρώτες που διεξάγονται διά ζώσης εδώ και περισσότερες από 15 ημέρες- αναμένεται να είναι δύσκολες και δεν υπάρχουν πολλές προσδοκίες ότι θα έχουν αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...