261
| George Vitsaras / SOOC

Κεραμέως: Γιατί δεν ακυρώνουμε τις Πανελλαδικές

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 16:03
| George Vitsaras / SOOC

Κεραμέως: Γιατί δεν ακυρώνουμε τις Πανελλαδικές

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 16:03

Στη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων όσο πιο κοντά στο χρονοδιάγραμμα γίνεται επέμεινε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε για μία ακόμη φορά τον στόχο της κυβέρνησης να μην καθυστερήσουν οι Πανελλήνιες πολύ περισσότερο πέρα από το προγραμματισμένο.

Ερωτώμενη γιατί δεν ακυρώνονται οι Πανελλαδικές και να μετατεθούν για τον Σεπτέμβριο, όπως συνέβη σε άλλες χώρες με αντίστοιχες εξετάσεις, η κυρία Κεραμέως χαρακτήρισε εσφαλμένη τη σύγκριση, δεδομένου ότι η πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι σχετικά καλή και πως «τα προγνωστικά είναι γενικώς καλά».

Οπως τόνισε, βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, για το πότε θα μπορεί να γίνει συγχρωτισμός στις σχολικές μονάδες. «Ο κ. Τσιόδρας και οι ειδικοί είναι αισιόδοξοι» είπε. Το πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες, η κυρία Κεραμέως το παρέπεμψε στους ειδικούς.

Η ίδια είπε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο για όλα τα σενάρια και αναφέρθηκε στην ανάγκη κάλυψης της χαμένης ύλης, όχι μόνο για τις Πανελλαδικές –όπου θα υπάρξει μείωση της εξεταστέας ύλης. Προανήγγειλε παράταση του σχολικού έτους και παρατήρησε ότι μέχρι το τέλος του Απριλίου «θα έχουν χαθεί τεσσερισήμισι εβδομάδες μαθημάτων».

Χωρίς χρέωση δεδομένων η πρόσβαση στις εκπαιδευτικές πλατφόρμες

Η υπουργός Παιδείας τόνισε πως, παρότι το 99% των μαθητών φαίνεται πως έχει πρόσβαση σε σταθερό δίκτυο Ιnternet, η κυβέρνηση ζήτησε και πέτυχε να μην υπάρχει χρέωση δεδομένων από τα κινητά δίκτυα σε όσους χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας. Ευχαρίστησε τους παρόχους κινητής «που στέκονται αρωγοί σε αυτό το πολύ μεγάλο εγχείρημα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...