435
O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης | INTIMEnews

Καβγάς on air μετά τους υπαινιγμούς Αλεξιάδη για τους «συνεργάτες των ναζί» στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2017, 13:05
O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης
|INTIMEnews

Καβγάς on air μετά τους υπαινιγμούς Αλεξιάδη για τους «συνεργάτες των ναζί» στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2017, 13:05

Νερό στον μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης με αφορμή το «όχι» Κοντονή στο διεθνές συνέδριο των Εσθονών για τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων, έριξε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, αφήνοντας βαρύ υπαινιγμό σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης το πρωί της Δευτέρας στο κανάλι του ΣΚΑΪ.

«Ξεχνάτε από ποια πολιτική οικογένεια κατάγεστε» και «ποιοι ήταν οι συνεργάτες των Γερμανών στην Ελλάδα», είπε ο κ. Αλεξιάδης ανάβοντας το φιτίλι του πολιτικού καβγά. Ας μην ξεχνάμε -συνέχισε στον ίδιο τόνο- «ποιος πολιτικός χώρος ήταν αυτός που κάλυψε τους συνεργάτες των ναζί στην Ελλάδα», καθώς «είναι γνωστό και το ξέρουμε όλοι πάρα πολύ καλά ποιες πολιτικές νομιμοποίησαν τους συνεργάτες των ναζί» -φράση που προκάλεσε την οργή του Κώστα Κυρανάκη, αναπληρωτή εκπροσώπου της ΝΔ, ο οποίος βρισκόταν στο πάνελ.

«Ντροπή σας για όσα είπατε. Ζητώ να ανακαλέσετε γιατί αφήνετε αισχρά υπονοούμενα του Αυριανισμού», τόνισε ο κ. Κυρανάκης φανερά ενοχλημένος από την τοποθέτηση του κ. Αλεξιάδη.

Προηγουμένως ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε πολύ σωστή την απόφαση του κ. Κοντονή για το συνέδριο της εσθονικής προεδρίας, υπογραμμίζοντας πως «σε καμιά περίπτωση δεν θα δικαιολογήσουμε με τη θεωρία των δύο άκρων όσα έγιναν στη χώρα μας και στην Ευρώπη. Δεν θα δικαιολογήσουμε μια έμμεση αναβίωση του ναζισμού που προσπαθεί να γίνει σε κάποιες χώρες με μια προσπάθεια να πούμε ότι το ίδιο πράγμα είναι το ένα με το άλλο».

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, «για τα θέματα των δημοκρατικών δικαιωμάτων στις χώρες αυτές μίλησε πρώτη η Αριστερά, τη δεκαετία του 60». «Άλλο αυτό, άλλο η εξίσωση και μάλιστα σε μια περίοδο που ακραίες δυνάμεις εισβάλλουν στο χώρο της δεξιάς είτε στη Χ.Α. είτε και σε άλλα κόμματα που εισβάλλουν τέτοια πρόσωπα», παρατήρησε και χαρακτήρισε ανιστόρητη την ταύτιση ναζισμού – κομουνισμού: «Δεν θα σας ακολουθήσω σε μια αναβίωση μιας πολιτικής ατζέντας του 50, 60 η οποία έχει τη θεωρία των δύο άκρων», είπε και επιχείρησε να στρέψει τη συζήτηση στα άμεσα προβλήματα των πολιτών που σχετίζονται με την οικονομία.

«Καμία πολιτική ατζέντα δεν μπορεί να αλλάξει η κυβέρνηση γιατί οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος έχουν χάσει την πολιτική τους αξιοπιστία», σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης. «Αυτά τα θέματα έχουν κλείσει εδώ και πολλά χρόνια», συμπλήρωσε.

«Τα εγκλήματα της σταλινικής περιόδου τα καταδίκασε ο ίδιος ο Χρουστσόφ που διαδέχτηκε τον Στάλιν», σημείωσε με τη σειρά του για το θέμα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι γίνεται «σοβιετικότερος των Σοβιετικών για ψηφοθηρικούς λογούς»«Η κυβέρνηση που δεν έχει καμιά ευαισθησία και ψηφίζει τα Μνημόνια δυο – δυο, δείχνει ευαισθησία στην κάλυψη των εγκλημάτων στου Σταλινισμού» ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...