Κατσαφάδος: Νέα μέτρα για τους πυρόπληκτους τη Δευτέρα
Κατσαφάδος: Νέα μέτρα για τους πυρόπληκτους τη Δευτέρα
Τα επόμενα κυβερνητικά βήματα στην αντιμετώπισης της καταστροφής που αφήνουν πίσω τους τους οι πυρκαγιές, περιέγραψε την Πέμπτη ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Κώστας Κατσαφάδος, προαναγγέλοντας ταυτόχρονα νέα μέτρα για τους πληγέντες.
Ο κ. Κατσαφάδος δήλωσε στο ΕΡΤΝews ότι την Δευτέρα θα μεταβεί στην Αχαΐα κυβερνητικό κλιμάκιο, απότελούμενο από τον ίδιο, τον υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος. «Θα μιλήσουμε με τους δημάρχους και την Περιφέρεια, ούτως ώστε να δρομολογήσουμε ένα σχέδιο το οποίο θα οδηγήσει την Αχαΐα, μετά από αυτή την πολύ μεγάλη και επικίνδυνη πυρκαγιά, στην επόμενη μέρα», ανέφερε ο υφυπουργός.
Μιλώντας για τα μέτρα που σχεδιάζονται αναφέρθηκε στην απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τα επόμενα τρία χρόνια για κάθε σπίτι που έχει υποστεί ζημιές ή καταστροφή που έχει χαρακτηριστεί κίτρινο ή κόκκινο, μέσω αυτοψίας από τη Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών, σημειώνοντας ότι μια σειρά από πρόσθετα μέτρα θα ανακοινωθούν την προσεχή Δευτέρα.
«Βιώνουμε την κλιματική κρίση με τραγικά γεγονότα»
Ο κ.Κατσαφάδος αναφέρθηκε στην κλιματική κρίση, λέγοντας ότι «είναι ένα δυναμικό φαινόμενο που καλούμαστε να ακολουθήσουμε με νέες τεχνολογίες και με το επιστημονικό προσωπικό της χώρας».
«Είναι ένας αγώνας δύσκολος και μια μάχη άνιση και προφανώς οφείλουμε και πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό», δήλωσε, ενώ μιλώντας για την βοήθεια από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης είπε:«προφανώς μόνοι μας δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε καθώς μόνο την προηγούμενη μέρα καταγράφηκαν πάνω από 120 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα».
«Στην Αχαΐα είχαμε τέσσερις φωτιές χθες στην ίδια περιοχή και στην Πρέβεζα έξι διαφορετικές πυρκαγιές. Δεν είναι ατελείωτοι οι πόροι και οι δυνάμεις που έχει μια χώρα . Γι’ αυτό και όπως είπε, ζητήσαμε να ενεργοποιηθεί ο ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης».
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News
