199
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής στο βήμα της Βουλής | ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ/ IntimeNews

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Στη ΝΔ είμαστε ένα στο θέμα της Μακεδονίας

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2018, 16:38
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής στο βήμα της Βουλής
|ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ/ IntimeNews

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Στη ΝΔ είμαστε ένα στο θέμα της Μακεδονίας

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2018, 16:38

Ως «μακεδόνας Βουλευτής» συστήθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, κατά την παρέμβασή του για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία Αθήνας – Σκοπίων.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι πρόκειται για μια κακή συμφωνία και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η εξωτερική πολιτική πρέπει να ασκείται με γνώμονα το συμφέρον της χώρας». Συνέχισε, λέγοντας:

«Η ελληνική κυβέρνηση επικαλείται την επιχειρηματολογία των Σκοπίων και η διαστρέβλωση της ιστορίας είναι η μεγαλύτερη ύβρης.

» Η συμφωνία αυτή είναι αντίθετη στην συμφωνία του Βουκουρεστίου, που επέβαλε πρώτα λύση στο θέμα του ονόματος και μετά ένταξη. Μην την επικαλείστε ως συνέχεια και μην την συγκρίνεται μ την συμφωνία του Βουκουρεστίου. Στο Βουκουρέστι τότε η ελληνική κυβέρνηση έδειξε με σθένος τι σημαίνει ελληνική εξωτερική πολιτική.

» Σήμερα, αντί επιτέλους να αξιοποιήσετε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου, το ακυρώνετε. Με την πολιτική σας ενισχύετε τον πιο σοβαρό κι επικίνδυνο αλυτρωτισμό, τον αλυτρωτισμό του Ίλιντεν. Τους δίνετε γλώσσα, εθνότητα και υπηκοότητα.

» Ούτε ο Κώστας Καραμανλής, ούτε ο Μεϊμαράκης, ούτε η Ντόρα Μπακογιάννη είπαν ναι στις πιέσεις των ξένων. Δεν λύγισαν. Είπαν όχι. Εσείς κάνετε τώρα βουτιά στο παρελθόν για να διχάσετε όλους τους Έλληνες. Εμείς στη ΝΔ είμαστε ένα στο θέμα της Μακεδονίας. Βάζουμε εθνικές γραμμές και τις υπηρετούμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...