232
Οι δύο πρώην υπουργοί σε παλαιότερες, πιο χαρούμενες στιγμές | Nick Paleologos / SOOC

«Κάποιοι θέλουν να μην ξανακερδίσουμε εκλογές»: Kαβγάς Κουρουμπλή – Σκουρλέτη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2021, 21:00
Οι δύο πρώην υπουργοί σε παλαιότερες, πιο χαρούμενες στιγμές
|Nick Paleologos / SOOC

«Κάποιοι θέλουν να μην ξανακερδίσουμε εκλογές»: Kαβγάς Κουρουμπλή – Σκουρλέτη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2021, 21:00

«Μπαρούτι» μύριζε η ατμόσφαιρα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Δευτέρας, μετά τους τριγμούς που προκάλεσε στην αξιωματική αντιπολίτευση η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ελληνικό.

Μάλιστα η συζήτηση οδηγήθηκε κάποια στιγμή σε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Πάνου Σκουρλέτη και του Παναγιώτη Κουρουμπλή, όταν σύμφωνα με πληροφορίες ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είπε ότι «κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν το κόμμα να μείνει στο 20% , θέλουν να μην ξανακερδίσει τις εκλογές, προκειμένου να υπάρξουν εσωκομματικές εξελίξεις».

Αμεση ήταν η απάντηση από τον πρώην γραμματέα του κόμματος και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος υποστήριξε ότι «είναι ντροπή να ακούγονται τέτοιες κατηγορίες εναντίον στελεχών», προσθέτοντας ότι «έτσι πυροβολείτε τα πόδια σας με το κυνήγι μαγισσών στο οποίο επιδίδεστε».

Ο κ. Κουρουμπλής βγήκε στην αντεπίθεση «πυροβολώντας» -όπως και ο Χρήστος Σπίρτζης- τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη με αφορμή τη διαφοροποίησή του σχετικά με το νομοσχέδιο για το Ελληνικό το οποίο καταψήφισε μαζί με τον Θοδωρή Δρίτσα. Οι δύο τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισαν να αντιπαρατίθενται μέσω των βουλευτών.

«Συνεδρίασε κάποιο όργανο και αποφάσισε κάτι άλλο; Ο πρωινός καφές είναι κομματικό όργανο για να αποφασίσει; Από τη στιγμή που δεν υπήρξε κομματική γραμμή έκανα αυτό που πίστευα σωστό» λέγεται ότι απάντησε ο κ. Φίλης, αφήνοντας επί της ουσίας σοβαρές αιχμές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα για τον χειρισμό του θέματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News