437
|

Τσίπρας στην ΚΕ: «Είμαι φιλόδοξος, μπορώ να κλείσω ραντεβού με την Σκάρλετ Γιόχανσον»!

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2019, 15:42

Τσίπρας στην ΚΕ: «Είμαι φιλόδοξος, μπορώ να κλείσω ραντεβού με την Σκάρλετ Γιόχανσον»!

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2019, 15:42

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε o Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας στο κόμμα ακροδεξιά στροφή και μιλώντας για αντιπαράθεση στην οποία η Αριστερά και οι ευρύτερες δυνάμεις οφείλουν να πάρουν θέση.

«Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη», είπε ο Πρωθυπουργός, «αποτελεί υβρίδιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού και ακραίας Δεξιάς. Θεωρεί μάλιστα, ότι με την ακροδεξιά μετατόπιση, θα διεμβολίσει στην Ελλάδα συντηρητικά ακροατήρια. Όμως, όταν έχεις νομιμοποιήσει απολύτως τη ρητορική και τις πρακτικές των αυθεντικών εκπροσώπων της Ακροδεξιάς, είναι αυταπάτη να πιστεύεις ότι ο κόσμος που επιλέγεις να απευθυνθείς με αυτούς τους όρους, δεν θα επιλέξει την πιο καθαρή, την πιο original έκφανση αυτής της πολιτικής αντίληψης».

«Από την άλλη βρίσκεται η Αριστερά, της συλλογικής προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης που έχει στρατηγικό σχέδιο την εκπροσώπηση των πολλών και όχι των ελίτ. Και οι δυνάμεις της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, οι δυνάμεις της οικολογίας, ακόμη και του δημοκρατικού Κέντρου που έχουν όρια στη κοινωνική λεηλασία, στη βάναυση συρρίκνωση της δημοκρατίας, στον εθνικιστικό παροξυσμό και στη πατριδοκαπηλία».

Πλεονάσματα και… Σκάρλετ Γιόχανσον

Ο  κ. Τσίπρας στην ομιλία του αναφέρθηκε και στην οικονομία και ειδικότερα στα πρωτογενή πλεονάσματα και τη μείωσή τους.

Σε μια αποστροφή του λόγου του θυμήθηκε και τη γνωστή πλέον ατάκα του Ευκλείδη Τσακαλώτου για το πόσο δύσκολο είναι να βγει για κοκτέιλ με τη Σκάρλετ Γιόχανσον, εξηγώντας γιατί δεν μπορούν να πέσουν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Δεν ξέρω αν ο Ευκλείδης συμφωνεί, διότι θεωρεί δύσκολο να κλείσει ραντεβού με την Σκάρλετ Γιόχανσον. Αλλά εγώ, που είμαι πιο φιλόδοξος, πιστεύω ότι μπορώ να κλείσω ραντεβού μαζί της και λέω “είμαι εδώ και αύριο το πρωί”», είπε και εξήγησε: «Αφού η αντιπολίτευση, που υπέγραψε για πλεονάσματα 4,5% ξαφνικά έχει μεγάλο πόνο για τα πλεονάσματα, να συμφωνήσουμε σε μια κοινή θέση για ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης για περαιτέρω μείωση. Αρκεί να συμφωνήσουμε από κοινού τι θα κάνουμε το δημοσιονομικό περιθώριο που θα δημιουργηθεί».

Ακόμα γελάνε με το ραντεβού του Τσίπρα με την Σκάρλετ Γιόχανσον. Ο Πρωθυπουργός σε στιγμιότυπο ευθυμίας από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Αλκη Ρήγο… (φωτό George Vitsaras / SOOC)

Ακόμη, για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές επισήμανε ότι «είναι ξεκάθαρο -και εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν οι προϋποθέσεις- ώστε η χώρα μας να γίνει το θετικό προοδευτικό αντιπαράδειγμα της Ευρώπης, μαζί ίσως με τη Πορτογαλία και την Ισπανία.

» Σε αυτή τη μάχη, ο ΣΥΡΙΖΑ περήφανα και πρόθυμα θα σταθεί απέναντι στις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς. Και δεν πρέπει να σταθεί μόνος στην προμετωπίδα ενός συλλογικού αγώνα τον οποίο θα δώσουμε μαζί με συλλογικότητες, πολίτες, πρωτοβουλίες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου που αντιλαμβάνονται ότι η χώρα σήμερα έχει μια ιστορική ευκαιρία».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...