258
Το υγειονομικό προσωπικό του «Αττικόν» πραγματοποίησε τον τοκετό φορώντας ειδικές στολές | ΕΚΠΑ

Και δεύτερο βρέφος γεννήθηκε από μητέρα με κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2020, 14:10
Το υγειονομικό προσωπικό του «Αττικόν» πραγματοποίησε τον τοκετό φορώντας ειδικές στολές
|ΕΚΠΑ

Και δεύτερο βρέφος γεννήθηκε από μητέρα με κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2020, 14:10

Στη Γ’ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Αττικόν», που διαθέτει ειδικό πρωτόκολλο διαχείρισης τοκετού, γεννήθηκε τη Δευτέρα και το δεύτερο βρέφος στη χώρα μας από μητέρα που ήταν θετική στο κορονοϊό.

Η μητέρα και το αγοράκι, βάρους γέννησης 3.450 γραμμαρίων, είναι σε άριστη κατάσταση. Η μητέρα θα μεταφερθεί σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.

Η γυναίκα είναι 31 ετών, βρισκόταν στην 39η εβδομάδα κύησης (δηλαδή μόλις 15 ημέρες πριν τη συμπλήρωση του 9ου μήνα) και την παρακολουθούσε γιατρός στο Γ.Ν. Νοσοκομείο «Ελενα Βενιζέλου». Είχε επίσης ιστορικό δύο προηγούμενων καισαρικών τομών, όποτε και αυτό το παιδί γεννήθηκε με καισαρική.

Η γυναίκα είχε συμπτωματολογία με βήχα και δέκατα πυρετού, βρέθηκε θετική στον ιό COVID-19 και ο γιατρός της συνέστησε να μεταβεί στο «Αττικόν» για την περάτωση του τοκετού.

Στην καισαρική τομή συμμετείχαν η καθηγήτρια-διευθύντρια κυρία Καλανταρίδου και ο γυναικολόγος κ. Μπούτας, η αναισθησιολόγος κυρία Αλεβίζου, ο νεογνολόγος κ. Αδαμόπουλος και η προϊσταμένη της αίθουσας τοκετών κυρία Αλεξίου.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, ο ιός δεν φαίνεται να μεταδίδεται από τη μητέρα που νοσεί στο μωρό που κυοφορεί, ενώ δεν έχει ανιχνευθεί ούτε στο αμνιακό υγρό.

Επίσης, είναι σημαντικό ότι μέχρι σήμερα ο ιός δεν έχει εντοπιστεί ούτε στο μητρικό γάλα των γυναικών που νοσούν, όπως επίσης και ότι στο μητρικό γάλα έχουν ανιχνευθεί αντισώματα του ιού, δηλαδή ενδέχεται το μωρό θηλάζοντας να αποκτήσει ανοσία στον κορονοϊό.

Το πρώτο μωρό είχε γεννηθεί επίσης στο Νοσοκομείο «Αττικόν» την προηγούμενη Τετάρτη και το μωρό ήταν αρνητικό στις εξετάσεις που έγιναν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...