328
Την απόφαση ακύρωσε το ανώτερο δικαστήριο της Ιταλίας, το οποίο βρίσκεται στη Ρώμη |

Δικαστήριο αθώωσε κατηγορούμενους για βιασμό γιατί η γυναίκα-θύμα ήταν «αρρενωπή»!

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2019, 11:49
Την απόφαση ακύρωσε το ανώτερο δικαστήριο της Ιταλίας, το οποίο βρίσκεται στη Ρώμη
|

Δικαστήριο αθώωσε κατηγορούμενους για βιασμό γιατί η γυναίκα-θύμα ήταν «αρρενωπή»!

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2019, 11:49

Διακόσια άτομα διαδήλωσαν έξω από δικαστήριο της Ανκόνα στην Ιταλία, όταν μαθεύτηκε ότι δικαστήριο αθώωσε δύο κατηγορούμενους για βιασμό μίας 22χρονης, επειδή «έμοιαζε με άντρα και δεν ήταν ελκυστική»!

Η απόφαση των τριών γυναικών (!) δικαστών βγήκε το 2017, όμως μόλις τώρα έγινε γνωστή, καθώς ανώτερο δικαστήριο την ακύρωσε και διέταξε να γίνει νέα δίκη.

Στην πρώτη δίκη, που είχε γίνει το 2016, οι δύο άντρες είχαν καταδικαστεί για τον βιασμό γυναίκας από το Περού, η οποία ζούσε στην Ανκόνα. Ο βιασμός έγινε το 2015.

Στη συνέχεια όμως, αθωώθηκαν από το εφετείο της Ανκόνα. Στην απόφαση των δικαστών, αναγράφεται ότι η ιστορία της γυναίκας δεν ήταν αξιόπιστη επειδή έμοιαζε «με άντρα και δεν ήταν ελκυστική»…

Οι δικαστές δικαιολόγησαν το σκεπτικό τους με βάση μία φωτογραφία, στην οποία η γυναίκα είναι «αρρενωπή», και στον ισχυρισμό των κατηγορούμενων ότι δεν τους έλκυε σεξουαλικά το θύμα… Μάλιστα, ένας από αυτούς, είπε ότι στο κινητό του είχε καταχωρήσει το τηλέφωνό της στο όνομα «Βίκινγκ».

Διαβάζοντας την απόφαση, η δικηγόρος του θύματος Τσίνζια Μολινάρο, απευθύνθηκε στο ανώτατο δικαστήριο, όπως είπε στην Guardian.

«Αηδίασα που διάβασα το σκεπτικό. Ενας από τους λόγους που τους αθώωσαν ήταν επειδή δεν άρεσε στις δικαστές η γυναίκα, ότι ήταν άσχημη. Και ότι το είδαν σε μία φωτογραφία της», λέει η Μολινάρο.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου στην Περούτζια. Σύμφωνα με τη δικηγόρο της, οι κατηγορούμενοι έβαλαν ναρκωτικά στο ποτό του θύματος σε ένα μπαρ. Οι γιατροί επιβεβαίωσαν τον βιασμό της και βρήκαν βενζοδιαζεπίνες στο αίμα της.

Το θύμα επέστρεψε στο Περού, μετά την καταγγελία της για τον βιασμό, καθώς οι ντόπιοι πήραν το μέρος των κατηγορουμένων και της έκαναν τη ζωή δύσκολη, τονίζει η δικηγόρος της.

Μόλις η απόφαση του δικαστηρίου έγινε γνωστή, γυναικεία οργάνωση κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο δικαστήριο της Ανκόνα, αποκαλώντας την απόφαση, «μεσαιωνική».

«Το χειρότερο είναι το μήνυμα που στέλνουν τρεις γυναίκες δικαστές που αθώωσαν δύο άντρες επειδή αποφάσισαν ότι ήταν αδύνατον να θέλουν να βιάσουν κάποια που είναι αρρενωπή», λέει η Λουίζα Ριτσιτέλι, εκπρόσωπος της οργάνωσης Rebel Network».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...