210
Το έργο ολοκληρώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα | SALINI IMPREGILO/Handout via REUTERS

Ιταλία: Αχτίδα αισιοδοξίας η νέα γέφυρα στη Γένοβα

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2020, 14:45
Το έργο ολοκληρώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα
|SALINI IMPREGILO/Handout via REUTERS

Ιταλία: Αχτίδα αισιοδοξίας η νέα γέφυρα στη Γένοβα

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2020, 14:45

Σχεδόν έτοιμη, σε χρόνο-ρεκόρ, είναι στη Γένοβα η γέφυρα η οποία θα αντικαταστήσει τη γέφυρα Μοράντι που κατέρρευσε στις 14 Αυγούστου 2018, παρασύροντας στον θάνατο 43 ανθρώπους, στα αυτοκίνητά τους αλλά και σε κτίρια ανάμεσα στους πυλώνες.

Την Τρίτη ολοκληρώθηκαν και επίσημα οι βασικές εργασίες για την κατασκευή της γέφυρας. Το τελευταίο κομμάτι μπήκε στη θέση του και από τον Ιούλιο το έργο θα δοθεί στην κυκλοφορία, ανέφερε ο Guardian.

«Η Γένοβα είναι μοντέλο για την Ιταλία», είπε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε που ήταν παρών στο κατασκευαστικό ορόσημο. «Μας διδάσκει ότι η μεγαλύτερη πράξη αγάπης είναι όταν δεσμευόμαστε για να επανεκκινήσουμε μαζί», πρόσθεσε.

Παρά τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, τα έργα συνεχίστηκαν κανονικά. Το έργο ετοιμάστηκε μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο από την έναρξή του. Κάτι λιγότερο από δύο χρόνια από την τραγική ημέρα της κατάρρευσης θα είναι σε θέση να συνδέει τα δύο σημεία της πόλης – μια «ένεση» αισιοδοξίας σε μια χώρα που έχασε πάνω από 25.000 ανθρώπους από την πανδημία.

Η γέφυρα θεωρείται στρατηγικής σημασίας έργο για τη σύνδεση της Ιταλίας με τη Γαλλία. 

Τα σχέδια της νέας γέφυρας είναι του αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο. Στο έργο έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στην ευστάθεια και την ανθεκτικότητα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...