• Στη Βουλή πήγαν 20 όλοι κι όλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

    Αν ήταν να μετρήσει o ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη κοινοβουλευτικές δυνάμεις, η συζήτηση της Τετάρτης στην Ολομέλεια, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών μάλιστα, δεν ήταν μια καλή ευκαιρία για να το κάνει.

     

    Εχοντας ήδη χάσει δύο βουλευτές, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα, και εν αναμονή της αποχώρησης της ομάδας των «6+6», οι παρουσίες στα βουλευτικά έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ λίγες, ούτε καν όταν μιλούσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτης Φάμελλος.

     

    Ως γνωστόν, τον περασμένο Ιούνιο ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε 48 βουλευτές. Δύο ήδη έχουν αποχωρήσει (ο κ. Τσακαλώτος και η κυρία Πέρκα της «Ομπρέλας»). Από τους 46 εναπομείναντες, επτά θεωρείται ότι ανήκουν στην ομάδα της Εφης Αχτσιόγλου: εκτός από την ίδια, είναι οι Νάσος Ηλιόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Σία Αναγνωστοπούλου και Θεανώ Φωτίου. Στη Βουλή την Τετάρτη εντοπίστηκε μόνο η τελευταία.

     

    Ομως δεν έλειπαν μόνο οκτώ από τους 48 ή έξι από τους 46. Οπως παρατήρησαν κοινοβουλευτικοί συντάκτες, πολλά ήταν τα κενά έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς στη Βουλή προσήλθαν για τη συζήτηση περίπου 20.

  • Ο Ραγκούσης αδειάζει τον Κασσελάκη για την «παλιά, νοικοκυρεμένη Ελλάδα» - Ο Κασσελάκης διαμαρτύρεται ότι τα λόγια του «περνούν από κόσκινο»

    Αλλά και όσοι δεν είναι πια βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δείχνουν και τόσο ενθουσιασμό για το κόμμα, υπό τον νέο αρχηγό. Οχι ότι έχουν και άδικο βέβαια, όταν ο Στέφανος Κασσελάκης λέει ότι ονειρεύεται «μια επιστροφή στην παλιά, νοικοκυρεμένη Ελλάδα».

     

    Χαρακτηριστική περίπτωση ο Γιάννης Ραγκούσης, τέως βουλευτής αλλά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ο οποίος έγραψε άρθρο για να εκφράσει τη διαφωνία του με τα οράματα του νέου αρχηγού.

     

    Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε σε άρθρο του, στην ιστοσελίδα news247.gr, ότι αμφιβάλλει αν οι περισσότεροι Έλληνες ενστερνίζονται την συγκεκριμένη άποψη, τονίζοντας πως θέλουν μία «Ελλάδα του μέλλοντος και όχι του παρελθόντος».

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν θα βγει από την κρίση εάν δεν συνδεθεί και με τα όνειρα των Ελλήνων, εκτός από τα προβλήματά τους. Δεν ξέρω όμως πόσοι Έλληνες ονειρεύονται να γυρίσουν σε μια παλιά Ελλάδα, νοικοκυρεμένη, που είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

     

    »Ξέρω πολλούς Έλληνες κι Ελληνίδες, ιδίως νέους, που ονειρεύονται μια Νέα Ελλάδα που θα τους κάνει υπερήφανους. Μια Ελλάδα που θα είναι η πιο ελεύθερη χώρα του κόσμου για τα παιδιά της», έγραψε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ραγκούσης. Για να καταλήξει:

     

    «Μια Ελλάδα που τα παιδιά θα ζουν καλύτερα από τους γονείς τους και όχι χειρότερα από αυτούς. Μια επόμενη Ελλάδα στην οποία θα λαχταρούν να επιστρέψουν όσοι αναγκάστηκαν να την αποχωριστούν στο παρελθόν. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ονειρεύονται την Ελλάδα του μέλλοντος κι όχι του παρελθόντος. Την επόμενη Ελλάδα κι όχι την παλιά».

     

    Οχι βέβαια ότι ίδρωσε το αυτί του κ. Κασσελάκη. Σε ανάρτησή του –και μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επίκληση της «παλιάς, νοικοκυρεμένης Ελλάδας», μια φράση που θυμίζει κάτι από τη νοσταλγία ορισμένων για τα late 60s– o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν θα αφήσω τους “νοικοκύρηδες” στη Δεξιά, την ώρα που οι αληθινοί μπαχαλάκηδες είναι αυτοί που μας κυβερνούν και αποσυνθέτουν την κοινωνία».

     

    Μάλιστα διαμαρτυρήθηκε ο κ. Κασσελάκης ότι τα δικά του λόγια «περνούν από κόσκινο, την ώρα που για τους πολιτικούς μου αντιπάλους υπάρχει απόλυτη μιντιακή στήριξη ή ανοχή».

     

  • Ο Κασσελάκης αδειάζει ξανά τον Τσίπρα: Τελείωσε η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ «κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους»

    Συνεχίζουμε με τον Στέφανο Κασσελάκη που είναι δραστήριος, πολυάσχολος, ως και μπιζιμπόντης. Οταν δεν τουιτάρει, καταγγέλλοντας ότι όλοι ασχολούνται μαζί του, εκείνος κατεβαίνει στην πορεία των ελεύθερων επαγγελματιών, ελπίζοντας ότι εκεί θα βρει ένα νέο «κίνημα της γραβάτας», ή έστω θα τον δείξουν τα κανάλια ανάμεσα στον «λαό» να λέει τα δικά του. Για να γκρινιάξει μετά ότι περνούν τα λόγια του «από κόσκινο» —και πάει λέγοντας.

     

    Ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, κατέβηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Σύνταγμα για να συμμετάσχει στην πορεία των ελεύθερων επαγγελματιών που διαμαρτύρονται για το φορολογικό νομοσχέδιο –για να καταλάβουμε τι λέμε: ανάμεσα στους διαδηλωτές διαμαρτύρονταν και ταξιτζήδες που δηλώνουν μέσο μηνιαίο εισόδημα 231 ευρώ.

     

    Και εκεί βρήκε την ευκαιρία να κάνει τα τρία αγαπημένα του πράγματα: να φωτογραφηθεί σε κάθε πόζα, να πει τη λέξη «αδιαμεσολάβητα» και βεβαίως να επιτεθεί στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

    «Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή. Αυτή η εποχή έχει λήξει. Πλέον η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει τον μανδύα της φοροεπιδρομής, εμείς θέλουμε δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους», είπε.

     

    Για όσους δεν το κατάλαβαν πάλι με τη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα τα έβαλε ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος είχε ήδη αποκηρύξει το δημοσιονομικό «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ που είχε αφήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019.

     




text
  • Να εκλεγεί ως κατάδικος ο Τραμπ και να του βάλουν κάγκελα στο Οβάλ Γραφείο


    31 Μαΐου 2024, 23:45