• Γκρίνιες στον ΣΥΡΙΖΑ για την Πόπη Τσαπανίδου

    H επιλογή της Πόπης Τσαπανίδου, δημοσιογράφου και παρουσιάστριας έως τώρα του κεντρικού δελτίου του Open, για τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ –μια θέση-«ηλεκτρική καρέκλα», καθώς είμαστε σε προεκλογική περίοδο– περιγράφεται ως προσωπική απόφαση του Αλέξη Τσίπρα. Οι δυο τους είχαν, άλλωστε τουλάχιστον δύο συναντήσεις μέσα στον μήνα, πριν την θριαμβευτική και σοσιαλμιντική της υποδοχή στην Κουμουνδούρου την Τετάρτη.

     

    Το γεγονός βέβαια ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε κάποια δημοσιογράφο που α) δεν είναι μέλος του κόμματος και β) δεν αποφάσισαν τα κομματικά όργανα γι’ αυτό, δεν πέρασε χωρίς γκρίνιες.

     

    Η ανάρτηση της Φωτεινής Βάκη, πρώην βουλευτού Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατήγγειλε ότι με την κυρία Τσαπανίδου «προτάχθηκε η λάμψη του τηλεαστέρα και όχι η ιδεολογική και πολιτική συγκρότηση ενός μέλους του κόμματος», είναι χαρακτηριστική.

     

     

    Θα πει βέβαια κανείς, και ποια είναι η κυρία Βάκη; Σωστό από μία άποψη.

     

    Αλλά το θέμα ίσως να έχει και συνέχεια. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», «μένει να φανεί αν το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν αντιδράσεις από στελέχη της “Ομπρέλας” για το γεγονός ότι επελέγη ένα πρόσωπο που δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ».

  • O Ανδρουλάκης στους «Βρυκόλακες»

    Την παράσταση «Βρυκόλακες» στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρακολούθησε το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

     

    Ηταν μια ευκαιρία για τέχνη και πολιτική, καθώς η παρουσία του στην πρώτη σκηνή της χώρας του έδωσε την ευκαιρία να πάρει θέση στο θέμα με την καταγγελλόμενη υποβάθμιση των πτυχιών των σχολών των δραματικών τεχνών.

     

    Οπως ανέφερε ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης σε ανάρτησή του στο Facebook, είχε την ευκαιρία να συζητήσει «με τους ηθοποιούς Ναταλία Τσαλίκη, Κατερίνα Μαούτσου, Αργύρη Πανταζάρα, Περικλή Μουστάκη και Γιώργο Ζιόβα καθώς και τον διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννη Μόσχο, το τρέχον θέμα της υποβάθμισης των πτυχίων των σχολών των παραστατικών τεχνών (θέατρο, κινηματογράφος, χορός)».

     

    Ο κ. Ανδρουλάκης επέκρινε την «κυβέρνηση της αριστείας», όπως σημειώνει, που «εξίσωσε τους καλλιτέχνες με απόφοιτους λυκείου, ενώ διαχρονικά η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφόρησαν απέναντι στο επίμονο αίτημα για την επαναφορά του συστήματος των συλλογικών συμβάσεων στους καλλιτεχνικούς κλάδους».

    Τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης πώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πολιτιστική παραγωγή της χώρας, απαιτούν άμεσες λύσεις και «το ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια έχει θέσει στον διάλογο την ανάγκη για την αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σχολών σε ανώτατες και την ισοτιμία των πτυχίων με ΑΕΙ».

  • Η «προφητική» σέλφι της Τσαπανίδου με τον Νίκο Παππά από το 2018

    Η ανακοίνωση ότι η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των εθνικών εκλογών, προκάλεσε μεν κάποια γκρίνια από τους υπέρμαχους του κομματικού πουριτανισμού στην Κουμουνδούρου, αλλά προκάλεσε και ενθουσιασμό.

     

    Τόσο ενθουσιασμό που ίσως να εκθέτει τη δημοσιογράφο. Για παράδειγμα ο Νίκος Παππάς, άλλοτε υπουργός και τωρα βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών έκανε μια διθυραμβική ανάρτηση στο Twitter, στην οποία έπλεξε μεν το εγκώμιο της νέας εκπροσώπου, αλλά επισύναψε και μια χαρούμενη φωτογραφία τους από το 2018.

    Αυτή η φωτογραφία του κ. Παππά με την κυρία Τσαπανίδου έδωσε την ευκαιρία σε κακόπιστους του Διαδικτύου να αμφισβητήσουν την αντικειμενικότητά της, καθώς αν μη τι άλλο μαρτυρά τις φιλικές, αν όχι προνομιακές, σχέσεις της δημοσιογράφου με έναν από τους υπουργούς που εκπροσώπησαν το περιβόητο σύστημα ΣΥΡΙΖΑ την εποχή της κυβέρνησης Τσίπρα.




text
  • Ο Στέφανος δεν θα καλέσει τον Μητσοτάκη στον γάμο του. Καθόλου, μα καθόλου χιούμορ


    23 Απριλίου 2024, 22:17